Fundaţia Kadhafi denunţă "presiuni" asupra proprietarului navei care se îndreaptă spre Fâşia Gaza

Fundaţia Kadhafi susţine că au fost exercitate "presiuni" asupra proprietarului şi căpitanului navei trimise spre Fâşia Gaza, pentru a schimba direcţia.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Fundaţia Kadhafi denunţă "presiuni" asupra proprietarului navei care se îndreaptă spre Fâşia Gaza

Fundaţia Kadhafi denunţă "presiuni" asupra proprietarului navei care se îndreaptă spre Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Presiunile nu încetează să se intensifice asupra proprietarului grec al navei şi asupra căpitanului, pentru a-i forţa să schimbe ruta şi să nu meargă în Fâşia Gaza", anunţă Fundaţia Kadhafi.

"Fundaţia a primit o scrisoare din partea proprietarului navei confirmând presiunile exercitate asupra sa", precizează Fundaţia libiană, fără a spune care este sursa presiunilor.

"Proprietarul navei afirmă că nu va ceda presiunilor, subliniind însă că nu doreşte nici o confruntare", adaugă sursa citată.

Potrivit Fundaţiei Kadhafi, autorităţile israeliene au oferit un ultimatum navei, până marţi la miezul nopţii, pentru a schimba direcţia.

O navă militară israeliană s-a apropiat, marţi, de cargoul sub pavilion moldovean care se îndreaptă spre Fâşia Gaza, avertizând echipajul trimis de Fundaţia Kadhafi să se îndrepte spre portul egiptean el-Arish.

Forţele Navale israeliene au comunicat că au luat legătura cu nava Fundaţiei Kadhafi. "Forţele Navale au iniţiat procedurile pentru a încerca să oprească nava. În acest moment, are loc procesul de comunicare cu ei", se arată într-un comunicat oficial.

O flotilă internaţională propalestiniană care se îndrepta spre Fâşia Gaza a fost interceptată de Israel pe 31 mai, iar nouă activişti turci au fost ucişi în cursul operaţiunii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici