Furtună de nisip în nordul Chinei şi la Beijing şi secetă în sud-vest - VIDEO şi GALERIE FOTO

O parte din nordul Chinei era afectat sâmbătă de furtuni de nisip, inclusiv capitala Beijing, acoperită de un strat subţire şi galben de nisip, în timp ce sud-vestul ţării traversează o perioadă de secetă care a lăsat 16 milioane de locuitori fără apă potabilă.

Urmărește
158 afișări
Imaginea articolului Furtună de nisip în nordul Chinei şi la Beijing şi secetă în sud-vest - VIDEO şi GALERIE FOTO

Furtună de nisip în nordul Chinei şi la Beijing şi secetă în sud-vest (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din Mongolia Interioară până în Liaoning, rafalele de vânt încărcate cu particule de nisip au redus puternic vizibilitatea la mai puţin de 600 de metri în unele zone, potrivit serviciului naţional de meteorologie.

Autorităţile le-au recomandat locuitorilor să rămână în casele lor.

Sâmbătă dimineaţă, Beijingul s-a trezit cu un strat de nisip pe clădiri, străzi şi maşini şi cu un cer galben.

Furtună de nisip în nordul Chinei şi la Beijing şi secetă în sud-vest (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În unele zone, fenomenul, pe care unii oameni de ştiinţă îl atribuie despăduririlor, va dura până luni, potrivit unui comunicat al serviciului naţional de meteorologie, publicat pe site-ul său de Internet.

Furtunile de nisip sunt un fenomen frecvent în regiunile aride din nordul şi nord-vestul ţării primăvara, când vremea se încălzeşte, acesta ridicând nori de praf care ajung şi dincolo de China, în Coreea de Sud, Japonia şi chiar Statele Unite.

Furtună de nisip în nordul Chinei şi la Beijing şi secetă în sud-vest (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În sud-vestul ţării, seceta persistă, 16 milioane de persoane rămânând fără apă potabilă, potrivit unui comunicat publicat vineri de Comisia de stat pentru ajutoare de urgenţă, care depinde de Ministerul Afacerilor Civile.

Peste patru milioane de hectare de teren cultivat sunt afectate de secetă, potrivit textului.

Începând din toamnă, în provinciile Yunnan, Sichuan şi Guizhou, precum şi regiunea autonomă Guangxi şi metropola Chongqing precipitaţiile au însumat jumătate din media anuală obişnuită.

Furtună de nisip în nordul Chinei şi la Beijing şi secetă în sud-vest (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile centrale au deblocat peste 370 de milioane de yuani (peste 37 de milioane de euro) pentru a combate seceta.

Circa 4.000 de soldaţi au fost mobilizaţi pentru a distribui apă populaţiei afectate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici