GALERIE FOTO. Pandemie? Peste 637 de milioane de turişti au călătorit în China pentru a celebra „Săptămâna de Aur”

  • Peste 637 de milioane de oameni au călătorit în China în ultima săptămână pentru a celebra „Săptămâna de Aur”, a declarat vineri guvernul ţării.
  • Guvernul estimează că turiştii interni au generat în industria în jur de 466 miliarde de yuani (68,6 miliarde de dolari) în perioada vacanţei.
  • China susţine că are 205 cazuri active de Covid-19 în rândul populaţiei sale de 1,4 miliarde de persoane.
Urmărește
2870 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO. Pandemie? Peste 637 de milioane de turişti au călătorit în China pentru a celebra „Săptămâna de Aur”

Pandemie? Peste 637 de milioane de turişti au călătorit în China în ultima săptămână pentru a celebra „Săptămâna de Aur”

Două sărbători au convergut în acest an: Ziua Naţională, care sărbătoreşte înfiinţarea Republicii Populare Chineze la 1 octombrie 1949 şi Festivalul de toamnă, care are dată variabilă. Ca rezultat, vacanţa obişnuită de o săptămână a fost extinsă la opt zile, făcând din Săptămâna de Aur cea mai lungă perioadă de vacanţă a anului.

Anul trecut 782 de milioane de turişti au călătorit în timpul Săptămânii de Aur, dar China spune că estimările arată o revenire pentru industria sa de turism intern.

Fotografiile de la sărbătoarea din China din acest an sunt în contrast cu situaţia din alte părţi ale lumii în care ţările continuă să se lupte cu creşterea ratelor de infecţie cu coronavirus.

China susţine că are 205 cazuri active de Covid-19 în rândul populaţiei sale de 1,4 miliarde de persoane.

Numărul oficial de cazuri raportate de China a rămas scăzut încă din primăvară. Au existat câteva erupţii, inclusiv un focar mare în Beijing în iunie, dar acestea au fost întâmpinate cu măsuri de carantină imediate şi o testare masivă, iar focarele au fost oprite în câteva săptămâni.

Cu aproape zero transmisii locale, oamenii s-au deplasat la staţiile de autobuz, aeroporturi şi hub-uri de tranzit pentru a călători prin ţară pentru vacanţă, care a început pe 1 octombrie. Autorităţile locale au concurat pentru a atrage turişti, guvernele provinciale şi municipale emitând tichete de călătorie şi  bilete de intrate la atracţii gratuite sau reduse.

Marele Zid s-a aflat printre obiectivele preferate. Cea mai populară secţiune a zidului - secţiunea Badaling - s-a redeschis la sfârşitul lunii martie.

Biletele de tren de mare viteză au fost epuizate în câteva ore de la punerea în vânzare, potrivit presei de stat din China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici