- Home
- Externe
- BUDAPESTA, (21.07.2015, 20:26)
- Mihai Draghici
Gardul de la frontiera Ungariei cu Serbia va fi de două tipuri, unele segmente având sârmă ghimpată
Gardul pe care Ungaria îl construieşte la frontiera cu Serbia va fi de două tipuri, în funcţie de vulnerabilitatea zonelor, anunţă Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, informează MTI.
Urmărește
579 afișări
Gardul de la frontiera Ungariei cu Serbia va fi de două tipuri, unele segmente având sârmă ghimpată (Imagine: AP/Mediafax Foto)
Gardul montat pe segmentele de frontieră mai vulnerabile va fi montat de la adâncimea de 1,5 metri în pământ şi până la 3 metri deasupra solului. În partea superioară, gardul va avea sârmă ghimpată.
Un gard mai mic va fi instalat pe un segment de frontieră de 30-40 de kilometri care este mai greu de traversat.
Lazar a precizat că gardul va ocupa 980.000 de metri pătraţi de proprietate privată, pentru care proprietarii vor primi o sumă iniţială şi o taxă de utilizare de 160-170 de forinţi (0,5 euro) pe metrul pătrat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LinkedIn Premium e acuzat că a partajat mesaje cu terți pentru a antrena modele de Inteligență Artificială. Cum se apără compania
-
Călin Georgescu: „Se discută ca, în cazul în care aş fi oprit, aş putea să iau legătura cu cineva din zona suveranistă şi să devin prim-ministru”
-
Daniel Fenechiu: Exclus ca Ilie Bolojan să dea înapoi în privinţa concedierilor
-
Trump va susţine un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos, temele fiind încă neclare
Pe gard vor fi indicatoare spre cele mai apropiate puncte de trecere a frontierei, pentru a fi îndrumaţi "autenticii refugiaţi", a precizat oficialul ungar.
Guvernul de la Belgrad a criticat vehement planul Ungariei de a construi un gard la frontiera cu Serbia, avertizând că traficanţii de persoane vor beneficia de acest proiect, majorând tarifele şi creând noi rute de tranzit, inclusiv prin România. Ministrul sârb al Muncii, Aleksandr Vulin, a admis că gardul pe care îl va construi Ungaria probabil va reduce numărul de extracomunitari care trec prin Serbia, precizând însă că traficanţii de persoane vor găsi rapid rute alternative, prin România, Croaţia, Bosnia-Herţegovina şi Bulgaria. "Mă tem că acest gard nu va face decât să crească tarifele percepute de traficanţii de persoane, permitându-le infractorilor să câştige mai mult şi să fie în mai mare siguranţă", a declarat Vulin. "Ungaria transmite un mesaj greşit întregii lumi, Europei şi imigranţilor, acela că Serbia nu poate exercita influenţă asupra vecinului nordic", a adăugat ministrul sârb al Muncii.
Armata Ungariei a început, pe 13 iulie, lucrările pentru construirea controversatului gard la frontiera cu Serbia, o măsură luată de Guvernul Viktor Orban pentru oprirea imigraţiei ilegale. Premierul Viktor Orban a anunţat construirea unui gard metalic cu înălţimea de patru metri de-a lungul întregii frontiere dintre Ungaria şi Serbia, care are 175 de kilometri. Naţiunile Unite, Uniunea Europeană şi Serbia au criticat controversatul proiect, justificat de Guvernul ungar prin necesitatea opririi imigraţiei. În iunie, Adam Mirkoczki, un parlamentar din cadrul formaţiunii naţionaliste Jobbik, considera justificat planul de construire a unui gard la frontiera dintre Ungaria şi Serbia, cerând măsuri suplimentare antiimigraţie şi la graniţele cu România, Ucraina şi Croaţia.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump face schimbări în lume în a treia zi de mandat. Țările UE ar putea fi supuse unor tarife vamale din partea SUA
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Un deputat Jobbik justifică gardul la frontiera cu Serbia, cerând măsuri şi la cea cu România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cel mai mare iceberg din lume, A23a, se deplasează spre insula britanică Georgia de Sud. Cât de gravă este situația
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe