Gaza. Ploile abundente au inundat corturile refugiaţilor palestinieni

  • Ploile torenţiale au inundat taberele de corturi ale refugiaţilor palestinieni.
  • Acest lucru a provocat o scumpire a materialelor de protecţie şi a corturilor noi pe piaţa locală.
  • În paralel, reprezentanţii ONU avertizează că refugiaţii nu pot petrece iarna în corturi.
Urmărește
69 afișări
Imaginea articolului Gaza. Ploile abundente au inundat corturile refugiaţilor palestinieni

Sursa foto: X

Ploile abundente din timpul nopţii au inundat corturile refugiaţilor. Aceştia au fost nevoiţi să sape şanţuri pentru a se apăra.

„Totul este ud, păturile, mâncarea şi oamenii în doar câteva ore de ploaie”, a declarat un localnic pentru Reuters.

Acesta se află la Al-Mawasi, o zonă de refugiu din sudul Fâşiei Gaza.

Inundaţiile au provocat o creştere a preţurilor în cazul corturilor noi şi al foliilor de plastic. Potrivit localnicilor, preţurile au crescut de la o zi la alta chiar şi de şapte ori. Cei care nu au bani improvizează cu ajutorul sacilor de făină şi al hainelor uzate.

În paralel, agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni UNRWA avertizează că este nevoie de mai multe adăposturi şi provizii pentru a ajuta oamenii să facă faţă iernii care vine.

„Pe măsură ce începe toamna, plasticul şi ţesăturile nu mai sunt suficiente pentru a proteja oamenii împotriva ploii şi a frigului”, a transmis agenţia pe X.

Peste 2 milioane de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele în urma războiului din Gaza.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici