- Home
- Externe
- MOSCOVA, (01.07.2015, 17:06)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gazprom nu va modifica mecanismul preţurilor gazelor destinate Ucrainei până în 2019
Gazprom nu va modifica mecanismul de calcul al preţurilor gazelor furnizate Ucrainei până la sfârşitul anului 2019, a declarat miercuri preşedintele grupului rus, Alexey Miller, precizând că nu sunt necesare acorduri suplimentate referitoare la condiţiile de livrare.
Urmărește
145 afișări
Gazprom nu va modifica mecanismul preţurilor gazelor destinate Ucrainei până în 2019 (Imagine: AFP / Mediafax Foto)
"Toate condiţiile de livrare a gazelor către Ucraina în luna iulie sunt prevăzute în contractul din 2009 şi anexele acestuia, nefiind necesare acorduri suplimentare. Preţul gazelor destinate Ucrainei sunt stabilite printr-o formulă prevăzută în contract", a spus Miller, citat de Sputnik.
El a arătat că Gazprom nu va modifica mecanismul de calcul al preţului gazelor până la safârşitul lui 2019. El a notat totuşi că mărimea tarifelor vamale este stabilită trimestrial de către Guvernul rus.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Dronele ucrainene au atacat o zonă în care se află baza de bombardiere strategice a Rusiei
-
Incendiu violent în Los Angeles: 30.000 de oameni au fost evacuaţi
-
NATO trimite 10 nave în Marea Baltică pentru a păzi cablurile submarine
Ucraina şi-a suspendat miercuri achiziţiile de gaze naturale ruseşti, în urma unui eşec în negocirile vizând menţinerea aprovizionării în următoarele trei până la şase luni.
Compania ucraineană de stat Naftogaz a anunţat că va continua să asigure transportul gazelor naturale ruseşti către alţi clienţi europeni ai Moscovei.
Este vorba despre a doua întrerupere în mai puţin de un an a aprovizionării cu gaze naturale ruseşti a Ucrainei.
Ministrul rus al Energiei Aleksandr Novak a catalogat decizia "nefericită".
Autorităţile ruse au crescut preţul gazelor extrem de mult după îndepărtarea de la putere, în februarie 2014, a fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, susţinut de către Kremlin.
Rusia a sistat livrările de gaze în Ucraina în iunie 2014, când a escaladat conflictul între Guvernul de la Kiev şi rebelii proruşi din estul Ucrainei.
De atunci, Ucraina a încheiat o serie de acorduri temporare cu Rusia pentru achiziţii de gaze, prin medierea Uniunii Europene. Acordurile trebuie prelungite o dată la trei luni.
Ucraina, care consumă aproximativ 50 de miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an, produce aproximativ 20 de miliarde de metri cubi şi importă restul.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Meta a decis să elimine utilizarea „fact-checking-ului” independent pe Facebook și Instagram. Ce influență are această decizie asupra social media
Citește pe www.zf.ro: Şi iată că iese la iveală preţul Schengenului: Gazele din Marea Neagră vor merge în Austria şi Germania
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Orașul din România în care va ninge 4 zile fără oprire, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Nu e un banc! Ce bacșișuri au ajuns să lase IT-iștii din Cluj-Napoca în restaurante și în baruri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe