Gazprom va depune o plângere la Stockholm în legătură cu problema gazului

Compania rusă Gazprom a anunţat sâmbătă că va depune o plângere la tribunalul internaţional de arbitraj din Stockholm, pentru a cere companiei ucrainene Naftogaz să asigure tranzitul gazului spre Europa.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului Gazprom va depune o plângere la Stockholm în legătură cu problema gazului

Gazprom va depune o plângere la Stockholm în legătură cu problema gazului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Gazprom a luat decizia de a depune plângere la tribunalul internaţional de arbitraj de la Stockholm pentru a obliga Naftogaz să asigure un tranzit fără probleme al gazului rusesc spre Europa, pe teritoriul Ucrainei", se arată într-un comunicat Gazprom.

Compania Gazprom, care a suspendat de joi livrările de gaz Ucrainei, acuză această ţară că "fură" din gazul destinat Uniunii Europene.

Citeşte şi:

Rusia acuză Ucraina că "fură" din gazul rusesc destinat UE

Gazprom anunţă expirarea contractului pentru livrarea de gaze către Ucraina

Gazprom dă asigurări că livrările de gaze naturale către Europa vor fi menţinute

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici