- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Genele virusului gripei porcine circulau de mai mulţi ani
Genele virusului gripei porcine ar fi putut circula de cel puţin zece ani fără a fi detectate, conform unor cercetători care au analizat genomul a peste 50 de eşantioane ale noului virus A(H1N1).
Genele virusului gripei porcine circulau de mai mulţi ani (Imagine: Mediafax Foto/ AFP)
Activităţile lor au fost prezentate vineri de revista americană Science.
Echipa condusă de Rebecca Garten de la Centrul pentru controlul şi prevenirea maladiilor (CDC, Statele Unite) a descifrat genomul virusului provenit din Mexic şi Statele Unite.
Rezultatele lor sugerează că pe viitor populaţiile de porci ar trebui supravegheate mai îndeaproape, pentru a detecta virusuri gripale care apar.
Cercetătorii au determinat originea a opt segmente genetice ale virusului, arătând că acestea formau o combinaţie care nu a mai fost întâlnită până în prezent la virusurile porcine şi umane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri prezidențiale 2024 și Referendum București. Până la ora 16:40, prezența la vot este de 39,83%. 7,1 milioane de români au votat / Referendumul a fost validat
-
Referendum local în Capitală. Referedumul a trecut pragul şi poate fi considerat aproape validat. Pentru a trece fiecare întrebare are nevoie de 50% +1 din voturi
-
Primăria Municipiului Bucureşti, precizări legate de referendumul local din Capitală: Mesaj pentru cei care au viză de flotant
-
Avertismentul unui oficial britanic: Rusia este „agresivă” în domeniul cibernetic şi reprezintă o ameninţare la adresa NATO
Şase dintre cele opt segmente de virus provin de la virusuri porcine amestecate, cu o îmbinare de material genetic uman, aviar şi porcin. Rezultat al tendinţei virusurilor gripale de a schimba între ele părţi din genomurile lor, acestea au circulat în America de Nord şi Asia aproximativ din 1998.
Celelalte două segmente derivă din virusul porcin din Europa şi Asia, cu elemente de origine aviară de asemenea.
Analiza segmentelor genetice nu a dezvăluit marcatorii virulenţei şi transmisibilităţii ridicate, potrivit autorilor, care nu au găsit cauze genetice pentru capacitatea noului virus de a se multiplica şi de a se răspândi cu uşurinţă printre oameni.
Cercetătorii şi-au concentrat atenţia pe o proteină importantă a virusului, hemaglutinina (H de la H1N1), care este responsabilă de capacitatea sa de a se agăţa şi infecta celula respiratorie. Schimbările acestei proteine a virusului trebuie cercetate în continuare, pentru a realiza un viitor vaccin, conform autorilor.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO