- Home
- Externe
- TBILISI, (31.03.2015, 10:11)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Georgia, Republica Moldova şi Ucraina merită mai mult sprijin din partea NATO
Georgia, Ucraina şi R.Moldova se confruntă cu o presiune din partea Rusiei şi merită mai mult sprijin pentru dezvoltarea capacităţilor lor defensive, a declarat luni reprezentantul special al NATO pentru Caucaz şi Asia Centrală, James Appathurai, răspunzând întrebărilor comunităţii georgiene.
Urmărește
322 afișări
Georgia, Republica Moldova şi Ucraina merită mai mult sprijin din partea NATO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
James Appathurai a vorbit despre problemele cu care se confruntă Georgia, Republica Moldova şi Ucraina, în cadrul unei sesiuni online de întrebări şi răspunsuri găzduită luni de Consiliul Atlantic din Georgia, potrivit site-ului Agenda.ge.
"Împărtăşim viziunea că ţări precum Georgia, dar şi Ucraina şi Republica Moldova se confruntă cu o presiune din partea Rusiei de a-şi schimba cursul politic şi de a intra mai mult pe orbita Moscovei. Şi credem, de asemenea, că toate aceste trei ţări merită mai mult sprijin pentru dezvoltarea capacităţilor lor de apărare. Aş spune că dintre toate trei, Georgia primeşte de departe cel mai mare sprijin în construirea capacităţii de apărare din partea NATO şi profită de acesta", a declarat el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
"Creăm un Centru de antrenament comun în Georgia, precum şi o Şcoală pentru construirea capacităţilor de apărare, instalând experţi la Ministerul georgian al Apărării, şi vom organiza un exerciţiu NATO deschis partenerilor în Georgia în acest an", a declarat el.
"În esenţă, NATO va fi mai prezent în Georgia atât ca vizibilitate, cât şi ca sprijin concret. Dacă ţările individuale decid să acorde sprijin bilateral Georgiei, în termeni de echipament sau apărare, acesta va fi doar un efort complementar", a adăugat Appathurai.
Întrebat la ce ar trebui să se aştepte Georgia de la viitorul summit NATO de la Varşovia în 2016, Appathurai a declarat că aliaţii "nici măcar nu au început discuţiile" despre ce s-ar putea întâmpla la Varşovia în cursul verii, dar a declarat că este sigur că NATO va mulţumi Georgiei pentru contribuţie.
În încheierea discuţiilor, Appathurai a confirmat că NATO va continua exerciţiile navale din Marea Neagră. "Un exerciţiu NATO, deschis partenerilor, va fi organizat în Georgia în această vară. Acesta nu va reprezenta nicio ameninţare faţă de niciun stat, ci va ilustra clar profunzimea cooperării noastre", a declarat el.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe