Germania a anunţat că va livra al treilea sistem PATRIOT Ucrainei

  • Germania a anunţat transferul celui de-al treilea sistem de apărare aeriană PATRIOT în Ucraina.
  • „Nu a fost o decizie uşoară, pentru că nu avem atât de multe", a spus cancelarul Olaf Scholz.
  • Germania va livra anul acesta arme Ucrainei de 7 miliarde de euro.
401 afișări
Imaginea articolului Germania a anunţat că va livra al treilea sistem PATRIOT Ucrainei

Germania a anunţat că va livra al treilea sistem PATRIOT Ucrainei

Doar trei ţări au livrat până acum sisteme PATRIOT Ucrainei. Germania avea 11 sisteme de rachete antiaeriene PATRIOT, din care a donat deja 3 Ucrainei, împreună cu două lansatoare suplimentare dar a comandat alte trei pentru a-şi reface capacitatea de apărare.

Un alt sistem de rachete PATRIOT a fost livrat Kievului de Statele Unite, alături de două lansatoare suplimentare din Ţările de Jos.

Conform secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, ţările aliate din Europa au în jur de sisteme PATRIOT şi ar trebui să doneze mai multe Ucrainei.

De departe, cele mai multe sisteme PATRIOT are Statele Unite, care a cumpărat un total de 1.106 lansatoare, din care 480 sunt încă operaţionale.

La ultimul pachet de ajutor militar, Statele Unite au anunţat că vor livra Ucrainei un sistem PATRIOT.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici