Germania a furnizat Ucrainei al treilea sistem de apărare antiaeriană Patriot

Germania a furnizat Ucrainei un al treilea sistem de apărare aeriană Patriot, au declarat vineri autorităţile.

209 afișări
Imaginea articolului Germania a furnizat Ucrainei al treilea sistem de apărare antiaeriană Patriot

Germania a livrat Ucrainei al treilea sistem de apărare antiaeriană Patriot. Sursa foto: Mediafax Foto

Ambasadorul Germaniei în Ucraina, Martin Jäger, a declarat pe platforma de socializare X că mişcarea va "contribui la îmbunătăţirea protecţiei populaţiei şi a infrastructurii".

"Echipajul ucrainean a finalizat cu succes instruirea corespunzătoare în Germania", a adăugat el, potrivit agenţiei DPA.

Pe fondul conflictului din Ucraina, care a început cu invazia rusă în februarie 2022, Kievul a primit primul său sistem Patriot modern de producţie americană în aprilie 2023 şi are acum patru, trei din Germania şi o baterie din SUA. Şi România a promis să doneze un sistem Patriot administraţiei de la Kiev.

Preşedintele Volodimir Zelenski a solicitat în repetate rânduri sisteme suplimentare care să fie utilizate pentru a proteja marile oraşe, inclusiv Harkov, Dnipro, Zaporojie şi Odessa.

Tehnologia a fost deja utilizată pentru interceptarea rachetelor hipersonice şi balistice ruseşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici