Germania a interzis Centrul Islamic din Hamburg pentru că urmărea să provoace o revoluţie islamică

Ministerul german de Interne a declarat miercuri că a interzis Centrul Islamic Hamburg (IZH) pentru că urmăreşte obiective islamiste radicale şi acţionează ca reprezentant al regimului guvernamental din Iran.

Urmărește
1542 afișări
Imaginea articolului Germania a interzis Centrul Islamic din Hamburg pentru că urmărea să provoace o revoluţie islamică

"Astăzi am interzis 'Centrul Islamic Hamburg', care propagă o ideologie islamistă, totalitară. Îi sprijină pe teroriştii de la 'Hizb Allah' şi răspândeşte un antisemitism agresiv", a anunţat ministrul german de Interne, Nancy Faeser, pe platforma X, făcând referire la partidul politic islamist şiit libanez şi la gruparea militantă Hezbollah.

Ministerul german de Interne a precizat într-un comunicat că au avut loc 53 percheziţii din opt landuri germane. În plus faţă de centrul din Hamburg, autorităţile au interzis, de asemenea, subgrupuri la nivel naţional în Frankfurt, München şi Berlin.

Potrivit anchetei, IZH acţiona ca un reprezentant al regimului iranian şi urmărea să aducă revoluţia islamică în Germania.

"Investigaţiile dovedesc în mod clar că IZH nu acţionează doar din punct de vedere religios. Mai degrabă, în calitate de reprezentant al liderului suprem iranian, îndeplineşte în mod constant şi categoric linia directoare politică de a exporta revoluţia islamică", se arată în comunicat.

Autorităţile au mai spus că IZH a susţinut şi a promovat poziţia antisemită şi anti-israeliană a grupului militant Hezbollah, în ciuda faptului că activităţile sale au fost interzise în 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici