Germania: AfD o vrea pe Alice Weidel drept candidat la funcţia de cancelar

  • Alice Weidel, co-lidera partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a fost deja considerată drept candidatul formaţiunii la funcţia de cancelar al Germaniei cu mari şanse.
  • Decizia desemnării ei oficiale drept candidat din partea AfD va fi luată în primăvara anului viitor.
  • Alegerile federale din Germania sunt programate în septembrie 2025.
Urmărește
213 afișări
Imaginea articolului Germania: AfD o vrea pe Alice Weidel drept candidat la funcţia de cancelar

Sursa foto: Hepta

Co-liderii partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), Tino Chrupalla şi Alice Weidel, au convenit că Weidel va fi candidata partidului pentru funcţia de cancelar, scrie Deutsche Welle.

Desemnarea ei nu este în prezent oficială, întrucât votul oficial va fi acordat în timpul conferinţei partidului AfD din primăvara anului 2025.

Weidel era deja considerată favorită pentru nominalizarea pentru alegerile federale din luna septembrie a anului viitor.

Alice Wiedel s-a născut în oraşul Gütersloh din vestul Germaniei, este membră a partidului de extremă dreapta AfD din 2013 şi membră a comitetului executiv din 2015. Ea a devenit membră a Parlamentului german după alegerile federale din anul 2017.

Cine şi-a mai anunţat intrarea în cursă?

În luna septembrie, liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), Friedrich Merz, şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de cancelar al Germaniei pentru alegerile din toamna anului 2025. Acesta este considerat favorit în cursa împotriva actualului cancelar german Olaf Scholz.

AfD se află pe locul al doilea în sondajele naţionale, după CDU, cu intenţii de vot între 17% şi 20%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici