Germania anunţă măsuri mai stricte privind migraţia: vor fi reduse ajutoarele pentru refugiaţii care riscă să fie expulzaţi

Germania a anunţat că va reduce ajutoarele pentru refugiaţii care riscă să fie expulzaţi, ca parte a unui pachet de noi măsuri dure elaborate ca răspuns la atacul terorist de săptămâna trecută din oraşul Solingen din vestul ţării.

Urmărește
3864 afișări
Imaginea articolului Germania anunţă măsuri mai stricte privind migraţia: vor fi reduse ajutoarele pentru refugiaţii care riscă să fie expulzaţi

Oficialii germani au anunţat, de asemenea, că vor introduce o interdicţie privind cuţitele la evenimentele publice importante şi vor permite anchetatorilor să utilizeze programe de recunoaştere facială pentru a identifica suspecţii de infracţiuni, informează Financial Times.

„Atacul de la Solingen ne-a şocat profund”, a declarat Nancy Faeser, ministrul de Interne. „Am spus întotdeauna că guvernul va răspunde cu măsuri dure”.

Cancelarul Olaf Scholz a fost supus unor presiuni intense pentru a revizui politica în domeniul migraţiei şi a înăspri legislaţia privind armele, ca urmare a incidentului de la Solingen, unde trei persoane au fost înjunghiate mortal şi opt au fost rănite. Gruparea teroristă ISIS a revendicat atacul cu cuţitul.

Un refugiat sirian în vârstă de 26 de ani a fost arestat preventiv sub suspiciunea de crimă şi apartenenţă la o organizaţie teroristă.

Friedrich Merz, liderul opoziţiei germane, a cerut guvernului să înceteze imediat acceptarea refugiaţilor din Siria şi Afganistan şi să înceapă expulzarea infractorilor înapoi în ţările lor de origine, o practică pe care legislaţia germană actuală nu o permite.

Furia publică s-a concentrat pe faptul că autorul atacului ar fi trebuit să fie expulzat anul trecut în Bulgaria, ţara prin care a intrat pentru prima dată în UE şi unde a depus prima cerere de azil. Expulzarea ar fi fost efectuată în conformitate cu normele de la Dublin ale UE, care stipulează că cererile de azil ale refugiaţilor trebuie evaluate în ţara în care aceştia au ajuns prima dată, nu în ţara în care ajung.

Faeser a declarat că un refugiat nu va mai avea dreptul la beneficii sociale dacă o ţară a fost de acord să îl primească înapoi în conformitate cu normele de la Dublin.

Marco Buschmann, ministrul Justiţiei, a declarat că acest lucru ar contribui la asigurarea faptului că persoana destinată expulzării „ar lua legătura cu autorităţile sau s-ar putea muta în mod voluntar în ţara responsabilă pentru ea, din motive economice”.

Acesta a declarat că „zeci de mii de expulzări” care erau posibile din punct de vedere juridic în conformitate cu normele de la Dublin şi practicabile deoarece alte ţări au fost de acord cu returnarea lor „încă nu au loc deoarece se anunţă că persoanele nu pot fi găsite ... Acest lucru trebuie să înceteze”.

Buschmann şi Faeser au prezentat un lung catalog de măsuri menite să prevină repetarea atacului de vinerea trecută.

Miniştrii au declarat că nu li se va permite oamenilor să poarte cuţite cu mâner, iar cuţitele de toate tipurile vor fi interzise în trenurile şi autobuzele pe distanţe lungi, precum şi la festivaluri, evenimente sportive şi alte evenimente publice, fără a detalia modul în care măsurile vor fi aplicate.

Cele 16 landuri federale ale Germaniei vor avea competenţa de a interzice toate cuţitele în gări şi, de asemenea, în transportul local. Poliţiei i se va permite să utilizeze electroşocuri împotriva infractorilor violenţi, iar autorităţile vor fi împuternicite să efectueze verificări mai riguroase ale antecedentelor solicitanţilor de permise de port-armă.

Autorităţile vor dobândi, de asemenea, puteri sporite pentru a combate terorismul islamist. Anchetatorilor li se va permite să utilizeze programe de recunoaştere facială pentru a identifica suspecţii şi să folosească inteligenţa artificială pentru a analiza datele poliţiei.

Buschmann a declarat că orice imigrant care atacă sau ameninţă oamenii cu un cuţit „trebuie să fie deportat rapid”.

Guvernul intenţionează, de asemenea, să înfiinţeze un grup de lucru special pentru a creşte numărul de expulzări efectuate în cadrul procedurii de la Dublin.

De asemenea, se va asigura că refugiaţii care se întorc în ţările lor de origine pentru vacanţe îşi pierd dreptul la azil în Germania. Ucrainenii, precum şi persoanele care se întorc acasă pentru a participa la funeraliile rudelor apropiate, vor fi exceptaţi de la noua regulă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici