Germania ar putea trimite migranţi în Rwanda, similar planului abandonat de Marea Britanie

Germania ia în considerare trimiterea solicitanţilor de azil în Rwanda, un plan similar celui abandonat de Marea Britanie, în contextul tensiunilor politice interne şi al atacurilor recente, revendicate de gruparea Stat Islamic.

Urmărește
1708 afișări
Imaginea articolului Germania ar putea trimite migranţi în Rwanda, similar planului abandonat de Marea Britanie

Germania ar putea trimite migranţi în Rwanda, similar planului abandonat de Marea Britanie

Germania ia în considerare trimiterea solicitanţilor de azil în Rwanda, potrivit unor declaraţii recente ale ministrului german al migraţiei, Joachim Stamp, scrie Sky News.

Oamenii ar putea fi relocaţi în cazări destinate iniţial pentru schema de deportare a Marii Britanii, care a fost abandonată recent.

Ambasadorul german în Regatul Unit, Miguel Berger, a spus însă că solicitanţii de azil ar fi trimişi în Rwanda doar pentru procesarea cererilor, conform legislaţiei internaţionale umanitare, cu sprijinul Naţiunilor Unite.

Propunerea vine într-un context politic destul de tensionat în Germania. Presiunea pentru soluţionarea problemei migraţiei ilegale a crescut după atacul terorist comis de un cetăţean sirian la un festival din Solingen, revendicat de gruparea Stat Islamic.

În plus, este pentru prima dată, de la cel de-al Doilea Război Mondial, când un partid de extremă dreaptă câştigă alegerile regionale în Germania.

Deşi planul Marii Britanii de a trimite migranţi în Rwanda a fost abandonat de guvernul laburist condus de premierul Keir Starmer, Rwanda rămâne deschisă unei colaborări cu Germania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici