- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (14.01.2025, 07:06)
- Rafael Hekman
Germania autorizează armata să doboare drone suspecte
Germania a autorizat forţele armate să doboare drone neidentificate suspectate de spionaj asupra bazelor militare, facilităţilor industriale şi altor infrastructuri critice, potrivit unor surse familiare cu planul, citate de Bloomberg.
Urmărește
576 afișări
Germania autorizează armata să doboare drone suspecte
Cabinetul cancelarului Olaf Scholz urmează să aprobe miercuri un proiect de modificare a Legii Securităţii Aviaţiei, care va permite armatei să folosească forţa împotriva dronelor pentru a preveni accidente grave sau atacuri. Până acum, autorităţile s-au bazat pe perturbatoarele de semnal pentru neutralizarea dronelor, însă modelele recente par rezistente la această tehnologie.
Ministrul de Interne, Nancy Faeser, şi ministrul Apărării, Boris Pistorius, au convenit asupra acestei măsuri după ce drone neidentificate au fost observate în spaţiul aerian restricţionat din apropierea unor centrale energetice, fabrici şi baze militare, inclusiv baza aeriană americană de la Ramstein, unde dronele au fost înregistrate zburând cu viteze de peste 200 km/h.
Sursele sugerează că aceste drone sunt operate de un actor statal şi ar putea avea scopuri de sabotaj sau terorism. Proiectul de lege nu numeşte explicit nicio ţară, dar autorităţile germane suspectează Rusia şi China.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Databricks, compania de date şi AI în spatele căreia se află Ion Stoica şi Matei Zaharia, a obţinut o finanţare de peste 5 mld. dolari de la fonduri precum Blackstone, Apollo Global Management şi Blue Owl Capital. Acordul vine în paralel cu o rundă de finanţare de la investitori de 10 mld. dolari, care a ridicat valoarea companiei la 62 de mld. dolari
-
Preşedintele Xi laudă relaţiile economice dintre China şi UE înainte de revenirea lui Trump
-
Pete Hegseth, propus de Trump pentru Pentagon, în faţa unui vot tensionat în Senat
-
Starbucks impune o nouă regulă în cafenele: Cumpără ceva sau pleacă
Noua modificare legislativă permite autorităţilor locale să solicite intervenţia armatei dacă situaţia o impune. În prezent, legislaţia permite armatei să tragă doar asupra aeronavelor militare străine în condiţii stricte.
Drone militare suspecte au fost observate în mai multe rânduri, inclusiv în noiembrie, când o dronă a fost detectată aproape de portavionul britanic Queen Elizabeth în portul Hamburg. În acel incident, armata germană a activat un perturbator de semnal HP-47 „Effektor”, după care drona a părăsit zona.
În ultimele luni, incidente similare au fost raportate în jurul unor infrastructuri critice din Suedia, Regatul Unit şi statele baltice. Deşi activitatea s-a redus treptat, autorităţile europene rămân în alertă şi monitorizează posibilele acte de spionaj sau sabotaj.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: În 2024, România a cheltuit doar 2% din PIB pe Apărare. Majoritatea banilor au fost cheltuiți pe achiziții militare, soldele militarilor și pensii
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Arhivele Naționale ale Marii Britanii desecretizează documente MI5: Mărturisirile celor mai cunoscuți agenți ai Uniunii Sovietice. Cine sunt cei 5 „agenți Cambridge”
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce s-a descoperit pe cadavrul femeii ucise din Bragadiru. Medicii legiști au examinat trupul
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:40
-
astăzi, 18:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1056. NATO lansează o operaţiune navală pentru protejarea infrastructurii din Marea Baltică / Un nou atac cu dronă a avariat o instalaţie industrială din regiunea Saratov din Rusia / Biden: Putin nu şi-a îndeplinit niciunul dintre obiectivele strategice din Ucraina