Germania avertizează că Rusia ar putea ataca NATO până în 2030

  • Şeful serviciilor de informaţii germane, Bruno Kahl, a avertizat că Rusia ar putea atinge capacitatea militară necesară pentru a ataca NATO până în 2030.
  • Obiectivele Rusiei includ retragerea SUA din Europa, reducerea influenţei NATO şi stabilirea unei „sfere de influenţă ruseşti.”
  • Activităţile de spionaj şi sabotaj ale Rusiei în Europa au înregistrat o creştere accentuată, potrivit agenţiei germane de informaţii interne.
Urmărește
424 afișări
Imaginea articolului Germania avertizează că Rusia ar putea ataca NATO până în 2030

Sursa foto: AP

Şeful serviciilor de informaţii germane, Bruno Kahl, a avertizat pe 14 octombrie că Rusia ar putea atinge puterea militară necesară pentru a ataca NATO până în 2030, potrivit The Kyiv Independent. Vorbind în cadrul unei audieri parlamentare, Kahl a subliniat intensificarea tacticilor ascunse şi hibride folosite de Rusia împotriva Occidentului, remarcând că aceste metode au devenit mai lipsite de scrupule şi mai sofisticate ca niciodată. Obiectivele principale ale Rusiei, a declarat el, includ înlăturarea SUA din Europa, retragerea graniţelor NATO la nivelul anilor '90 şi crearea unei „sfere de influenţă ruseşti” pentru a susţine o „nouă ordine mondială.”

Kahl a avertizat că preşedintele rus Vladimir Putin va continua probabil să testeze limitele Occidentului, în timp ce cheltuielile pentru apărare ale Moscovei le depăşesc semnificativ pe cele ale ţărilor occidentale. Acest avertisment se adaugă unei serii crescânde de preocupări exprimate de oficialii occidentali cu privire la ambiţiile Rusiei şi la insuficienţa apărării Europei.

În plus, Thomas Haldewang, şeful agenţiei germane de informaţii interne, a observat o creştere accentuată a operaţiunilor de spionaj şi sabotaj rusesc în Europa. Ambii lideri ai serviciilor de informaţii au subliniat necesitatea urgentă de a consolida securitatea europeană împotriva potenţialei ameninţări reprezentate de Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici