Germania cumpără 105 tancuri Leopard 2A8 şi 4 sisteme PATRIOT

Comisia pentru buget a Bundestagului a aprobat astăzi (printre altele) achiziţionarea a 105 tancuri Leopard 2A8 suplimentare pentru Bundeswehr, cu aproximativ 3 miliarde euro, arată presa locală.

2455 afișări
Imaginea articolului Germania cumpără 105 tancuri Leopard 2A8 şi 4 sisteme PATRIOT

Germania cumpără 105 tancuri Leopard 2A8 şi 4 sisteme PATRIOT

Aceasta nu numai că acoperă echipamentul necesar pentru brigada promisă Lituaniei, dar creează şi posibilitatea livrărilor ulterioare de tancuri moderne Leopard 2 din stocurile Bundeswehr către Ucraina.

Germania utilizează pe deplin contractul-cadru cu KNDS pentru 123 de tancuri Leopard 2A8 încheiat la jumătatea anului 2023. Livrarea este programată să fie finalizată până în 2030.

De asemenea, a fost aprobată achiziţionarea a patru sisteme de rachete antiaeriene PATRIOT, cu 1,4 miliarde euro, alături de 100 de rachete.

Germania a livrat Ucrainei până acum trei sisteme PATRIOT şi cinci sisteme IRIS-T.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici