Germania curtează India pe măsură ce relaţiile cu China se înrăutăţesc. Scholz s-a întâlnit cu Modi la New Delhi

  • Olaf Scholz a făcut apel la o mai mare diversificare a comerţului Germaniei, încercând să reducă dependenţa economiei de China în favoarea Indiei.
  • Scholz se află într-o vizită de trei zile în India împreună cu o delegaţie numeroasă de miniştri şi oameni de afaceri,
  • India caută să îşi diversifice livrările de echipamente militare după ce Rusia a invadat Ucraina.
Urmărește
115 afișări
Imaginea articolului Germania curtează India pe măsură ce relaţiile cu China se înrăutăţesc. Scholz s-a întâlnit cu Modi la New Delhi

Trebuie să evităm dependenţele unilaterale, în special în domenii de importanţă strategică, materii prime critice şi anumite tehnologii”, a declarat Scholz la Conferinţa Asia-Pacific a întreprinderilor germane, pe care a deschis-o vineri la New Delhi alături de prim-ministrul indian Narendra Modi, scrie Bloomberg.

Scholz a declarat că Germania exercită presiuni pentru ca Uniunea Europeană şi India să finalizeze în curând acordul lor de liber schimb, iar „acest lucru s-ar putea întâmpla în câteva luni şi nu în ani”.

Germania încearcă să facă India o sursă de sprijin comercial şi geopolitic, în condiţiile în care deteriorarea relaţiilor sale cu China pune în pericol viitorul economic al ţării.

Scholz, care se află într-o vizită de trei zile în India împreună cu o delegaţie numeroasă de miniştri şi oameni de afaceri, a prezentat ţara drept „o ancoră de stabilitate” în regiune. Modi a evidenţiat populaţia numeroasă, creşterea rapidă a economiei şi modernizarea infrastructurii drept avantaje.

Cele două ţări au semnat vineri mai multe acorduri, inclusiv pentru protecţia informaţiilor clasificate, o declaraţie comună privind schimbul de forţă de muncă şi, de asemenea, o foaie de parcurs pentru hidrogen verde, tehnologie şi inovare.

Modi a declarat că relaţia dintre cele două ţări a cunoscut un nou impuls sub conducerea lui Scholz şi că intensificarea cooperării în domeniul apărării şi securităţii este un semn de încredere.

India caută să îşi diversifice livrările de echipamente militare de când Rusia, cea mai mare sursă de arme, a invadat Ucraina în 2022. Modi s-a aflat în Rusia pentru a participa la summitul liderilor BRICS din această săptămână şi menţine legături strânse cu Vladimir Putin, cu care s-a întâlnit marţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici