- Home
- Externe
- (03.01.2022, 17:32)
- Cezara Mîndrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Germania este împotriva strategiei climatice propuse de UE. Consideră energia nucleară „periculoasă”
- Guvernul german a fost împotriva includerii energiei nucleare în viitoarea strategie climatică a UE.
- Aceştia vor să pună accentul pe gazele naturale, fapt criticat de Partidul Verzilor.
- Franţa îşi propune să modernizeze reactoarele existente.
Urmărește
1858 afișări
Sursa foto: Mediafax.ro
Guvernul german a declarat că vede energia nucleară ca fiind „periculoasă” şi şi-a exprimat obiecţia faţă de propunerea UE de a include energia nucleară în viitoarea sa strategie climatică.
„Considerăm că tehnologia nucleară este periculoasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Steffen Hebestreit, citat de Euronews.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Hebestreit a adăugat că Germania „respinge în mod expres” evaluarea făcută de UE asupra energiei atomice şi că se gândeşte la următorii paşi în a rezolva această problemă. Ei îşi propun să închidă cele trei centrale nucleare rămase active până la sfârşitul lui 2022 şi, totodată, doresc să elimine treptat cărbunele până în 2030.
Soluţia verzilor
Partidul Verzilor din Germania, parte a noii coaliţii de guvernare, a postat pe Twitter: „Este timpul să trecem la energia verde. Investiţiile în forme cu adevărat durabile de energie nu trebuie blocate în favoarea energiei nucleare periculoase”.
Totodată, ecologiştii au criticat accentul pus de Germania pe gazul natural, care este mai puţin poluant decât cărbunele, dar încă emite dioxid de carbon atunci când este ars.
Hebestreit a spus că scopul guvernului german este să folosească gazul natural doar ca „tehnologie punte” şi să îl înlocuiască cu alternative nepoluante, cum ar fi hidrogenul produs cu energie regenerabilă.
Diametral opus, vecina Germaniei, Franţa, îşi propune să modernizeze reactoarele existente şi să construiască altele noi pentru a-şi satisface nevoile energetice.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Omicron ar putea genera un efect neaşteptat în Israel. Un oficial din sănătate crede că imunitatea de turmă poate fi dobândită
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe