Germania interzice o revistă de extremă dreaptă, acuzând-o că incită la ură împotriva evreilor şi imigranţilor

Germania a interzis marţi o revistă de extremă dreapta, acuzând-o că incită la ură împotriva evreilor, a imigranţilor şi a democraţiei parlamentare.

Urmărește
163 afișări
Imaginea articolului Germania interzice o revistă de extremă dreaptă, acuzând-o că incită la ură împotriva evreilor şi imigranţilor

Germania interzice o revistă de extremă dreaptă. Sursa foto: Mediafax Foto

Ministrul german de Interne Nancy Faeser a interzis revista Compact şi compania care o publică, Compact-Magazin GmbH, precum şi o companie de producţie cinematografică, Conspect Film.

Poliţia a percheziţionat proprietăţi şi apartamente din patru landuri germane legate de companii, de conducerea şi de acţionarii acestora, a declarat ministrul, potrivit AP.

Faeser a descris Compact drept "o portavoce centrală a scenei extremiste de dreapta". Ea a afirmat că "această revistă agită într-un mod incalificabil împotriva evreilor, împotriva persoanelor cu o istorie de migraţie şi împotriva democraţiei noastre parlamentare".

"Semnalul nostru este clar: nu vom permite ca cine aparţine Germaniei şi cine nu să fie definit prin etnie", a adăugat Faeser.

Compact este condusă de Jürgen Elsässer, figură de extremă dreapta, şi produce revista lunară cu acelaşi nume, care are un tiraj de aproximativ 40 000 de exemplare, precum şi un canal video online, Compact TV. De asemenea, are un magazin online care vinde cărţi, CD-uri, DVD-uri şi alte produse.

Revista Compact a fost publicată prima dată în 2010. În raportul său anual pentru 2023, agenţia de informaţii interne din Germania a declarat că "diseminează în mod regulat ... conţinut antisemit, împotriva minorităţilor, revizionism istoric şi teorii ale conspiraţiei".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici