- Home
- Externe
- BERLIN, (07.02.2017, 20:12)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Germania respinge din nou acuzaţiile Administraţiei Trump că ar profita de valoarea scăzută a euro
Jens Weidmann, preşedintele Băncii centrale a Germaniei, a respins marţi acuzaţiile Administraţiei Donald Trump că Berlinul ar profita de un euro "puternic subevaluat", argumentând că firmele germane sunt bine poziţionate pe pieţele internaţionale pentru că au produse de calitate.
Urmărește
737 afișări
Germania respinge din nou acuzaţiile Administraţiei Trump că ar profita de valoarea scăzută a euro (Imagine: Hepta/ Arhiva Foto Mediafax)
"Firmele germane sunt exportatori de succes deoarece sunt bine poziţionate pe pieţele mondiale şi reuşesc să convingă oamenii cu produse inovatoare", a declarat Jens Weidmann, preşedintele Bundesbank, citat de site-ul agenţiei Associated Press.
"Acuzaţia că Germania ar profita de pe urma Statelor Unite şi a altor ţări utilizând o monedă subevaluată este mai mult decât eronată", a subliniat Jens Weidmann.
Valoarea euro este determinată de factorii pieţelor financiare, fiind influenţată de politicile europene şi americane, a insistat Jens Weidmann.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
"Politica monetară (a zonei euro -n.red) nu este determinată la Berlin, ci mai degrabă la Frankfurt, de Consiliul de conducere al BCE, scopul fiind stabilitatea în întreaga uniune monetară", a explicat Jens Weidmann, potrivit site-ului agenţiei Reuters.
Administraţia Donald Trump a acuzat săptămâna trecută Germania că utilizează un euro "puternic subevaluat" pentru a "profita" de exporturi în relaţia cu SUA şi cu partenerii europeni ai Berlinului. Cancelarul Angela Merkel a respins imediat ideea, reiterând că Banca Centrală Europeană (BCE) este independentă şi denunţând politicile Washingtonului.
"Principalul obstacol în a considera Parteneriatul transatlantic de comerţ şi investiţii (TTIP) drept un acord bilateral este Germania, care continuă să profite de pe urma altor ţări din UE şi de pe urma Statelor Unite utilizând o «implicită marcă germană» care este puternic subevaluată", a declarat Peter Navarro, şeful Consiliului prezidenţial pentru Comerţ Naţional din SUA. "Dezechilibrul comercial structural al Germaniei în relaţia cu alte ţări şi cu SUA evidenţiază eterogenitatea în cadrul Uniunii Europene, astfel că acest acord ar fi unul de tip multilateral prezentat ca bilateral", crede Peter Navarro.
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a respins imediat acuzaţiile. "Germania a pledat permanent ca Banca centrală Europeană (BCE) să aibă politici independente, aşa cum de altfel proceda şi Banca centrală germană când nu exista euro", a declarat Angela Merkel, citată de site-ul Tagesschau.de. Cancelarul Germaniei a subliniat că firmele germane depun eforturi pentru a fabrica produse competitive pe piaţa mondială. În acelaşi timp, Angela Merkel a cerut clarificări din partea Administraţiei Donald Trump privind interdicţiile impuse imigranţilor din şapte ţări situate în Orientul Mijlociu şi Africa. "Eu am spus clar că eforturile antiteroriste nu justifică o abordare generală împotriva unor ţări şi a unor persoane de o anumită religie. Solicităm clarificări", a încheiat Merkel.
Citeşte şi: Avion de pasageri, escortat de aeronave de vânătoare, în Marea Britanie, din cauza riscului terorist
Citeşte şi: Guvernul Marii Britanii nu va renegocia acordul pe tema Brexit dacă va fi respins de Parlament
Citeşte şi: Al-Qaida ironizează o operaţiune a SUA în Yemen, numindu-l pe Donald Trump "prostul de la Casa Albă"
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe