- Home
- Externe
- BERLIN, (16.09.2015, 07:52)
- Ioana Bojan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Germania şi Austria cer summit de urgenţă al UE pentru a soluţiona criza migraţiei
Cancelarul german, Angela Merkel, şi omologul său austriac, Werner Faymann, au cerut marţi un summit de urgenţă al Uniunii Europene pentru a încerca să soluţioneze criza migraţiei, relatează agenţia DPA în pagina electronică.
Urmărește
1181 afișări
Germania şi Austria cer summit de urgenţă al UE pentru a soluţiona criza migraţiei (Foto: Alexandru Hojda / Mediafax Foto)
"Această problemă poate fi soluţionată numai de Europa ca întreg", a declarat Merkel, după discuţii cu cancelarul austriac Werner Faymann.
Cei doi lideri au exercitat presiuni asupra preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, în cadrul unei conversaţii telefonice, să convoace o "reuniune de urgenţă a Consiliului" pe această temă, potrivit lui Merkel.
Liderii celor 28 de state membre UE ar urma să discute cum să ajute refugiaţii în ţările pe care le părăsesc, cum să se coordoneze mai bine cu Turcia şi cum să facă centrele de înregistrare a refugiaţilor din ţări ca Grecia şi Italia să funcţioneze mai bine.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Faymann a făcut apel la cei care se opun cotelor obligatorii de redistribuire a imigranţilor "să nu-şi bage capul în nisip", ci să-i ajute pe cei care au nevoie.
Tusk a anunţat că va decide până joi dacă va da curs cererii celor doi lideri de a convoca un summit.
Statele membre UE nu au reuşit, la reuniunea de luni a miniştrilor Justiţiei şi Afacerilor Interne, să ajungă la un acord privind un sistem de repartizare a refugiaţilor pe baza cotelor obligatorii, care este susţinut de Franţa şi Germania, dar este respins de state est-europene, ca Ungaria, Polonia, Cehia şi România.
Merkel a respins acuzaţiile potrivit cărora decizia sa de săptămâna trecută, de a suspenda regulile privind refugiaţii, a atras mai mulţi imigranţi către Germania sau că s-a răzgândit când a reintrodus controalele la frontiere duminică.
"Dacă ar trebui să ne cerem scuze pentru că am dat dovadă de prietenie în situaţii de criză, aceasta nu ar fi ţara din care fac parte", a apreciat ea.
Cancelarul a precizat că controalele la frontiere instituite duminică sunt pentru motive de securitate publică, pentru a-i documenta pe cei care intră în Germania. "Nu am închis frontierele. Vreau să subliniez acest lucru. Nu vreau să arunc povara pe Austria", a adăugat ea. "Suntem într-o situaţie care nu este uşoară. Este una dintre cele mai mari provocări pe care le-am avut în Europa în ultimele decenii".
Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a propus marţi sancţionarea prin reducerea fondurilor structurale a ţărilor care se opun cotelor obligatorii privind primirea refugiaţilor. "Sunt ţări care se opun cotelor şi nu li se întâmplă nimic. Cred că trebuie să ne gândim la mijloace de presiune", a declarat Thomas de Maiziere, potrivit ZDF.
Merkel a declarat însă că nu crede în soluţia reprezentată de ameninţări.
Ea a mai spus că controalele la frontiere, care înseamnă de fapt suspendarea Acordului Schengen privind libera circulaţie în mare parte a Europei, vor rămâne în vigoare "până la restabilirea securităţii şi siguranţei".
Traficanţii de persoane au început să oprească maşinile şi camioanele la frontieră, spunându-le imigranţilor să meargă pe jos în Germania. Cu toate acestea, Germania a arestat 43 de persoane începând de luni, sub suspiciunea de trafic de fiinţe umane.
Citeşte şi: O nouă reuniune a Consiliului JAI pe tema repartizării imigranţilor va avea loc pe 8 octombrie
Citeşte şi: Consiliul JAI dezbate un proiect care prevede măsuri dure contra imigranţilor clandestini - surse
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Guvernul Ciolacu 2 e învestit oficial, dar cu provocări majore înainte. Când încep miniștrii munca
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe