- Home
- Externe
- (04.04.2020, 02:32)
- Anamaria Cadis
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Germania şi Franţa îi învinovăţesc pe americani că joacă murdar pe piaţa măştilor de protecţie împotriva COVID-19. „E piraterie modernă”
- Un oficial german a acuzat SUA că a confiscat 200.000 de măşti comandate de la un producător american atunci când se aflau în tranzit prin Bangkok.
- De asemenea, oficialii francezi i-au acuzat pe americanii neidentificaţi că au plătit şansele de a-şi asigura măşti în China care au fost deja alocate Franţei.
- Ambasada SUA la Paris a respins „orice sugestie că guvernul federal a fost implicat în astfel de practici”.
Urmărește
2875 afișări
Germania şi Franţa îi învinovăţesc pe americani că joacă murdar pe piaţa măştilor de protecţie împotriva COVID-19
Lipsa echipamentelor de siguranţă esenţiale pentru lupta împotriva noului coronavirusul alimentează tensiunile între aliaţii transatlantici. Oficiali din Franţa şi Germania acuză americanii că se folosesc de mijloace neloiale pentru a obţine măşti de protecţie, scrie Bloomberg.
„Considerăm acest lucru ca un act de piraterie modernă”, a spus ministrul de interne din Berlin, Andreas Geisel. „Nu poţi acţiona în acest fel faţă de partenerii transatlantici. Aceste metode din vestul sălbatic nu pot continua, nici măcar într-o perioadă de criză globală", a mai spus Geisel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Şi oficialii francezi arată cu degetul spre americani şi îi acuză că încearcă să le îngreuneze încercările de a se aproviziona cu echipament de protecţie.
Valerie Pecresse, preşedintele regional al Parisului, spune că americanii intervin inclusiv în cazurile în care anumite transporturi sunt comandate deja.
„Noi plătim la livrare pentru că vrem să vedem măştile înainte de a da banii, în timp ce americanii plătesc numerar şi fără să verifice. Desigur, acest lucru este mai atractiv pentru cei care încearcă doar să obţină profit pe seama suferinţei oamenilor", a declarat Pecresse, fără a spune, însă, dacă cei implicaţi sunt oficiali federali, reprezentanţi ai unor companii sau persoane fizice.
Pandemia a lăsat guvernele, companiile, organizaţiile de caritate şi indivizii din întreaga lume să concureze pentru achiziţia de echipamente de protecţie.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe