- Home
- Externe
- (16.12.2023, 09:40)
- Iulian Moşneagu
Germania spune că e timpul ca Europa să se înarmeze: SUA se concentrează pe zona Indo-Pacific, iar ameninţările din partea Rusiei şi Chinei cresc
Europa trebuie să se înarmeze pentru a se asigura că se poate apăra mai bine, deoarece noi ameninţări militare ar putea apărea până la sfârşitul deceniului, în condiţiile în care Statele Unite se vor concentra mai mult pe zona Indo-Pacific, a declarat ministrul german al Apărării.
Urmărește
29104 afișări
Rusia şi-a mărit considerabil producţia de armament pentru a-şi susţine invazia din Ucraina, ameninţând totodată statele baltice, Georgia şi Moldova, a declarat Boris Pistorius, într-un interviu acordat publicaţiei Welt am Sonntag.
Între timp, Statele Unite îşi vor reduce probabil angajamentul militar în Europa, în timp ce se vor îndrepta mai mult spre Indo-Pacific, relatează Reuters.
"Noi, europenii, trebuie să ne angajăm mai mult pentru a ne asigura securitatea pe propriul continent", a declarat Pistorius, menţionând însă că va fi nevoie de timp pentru ca regiunea să îşi crească propria producţie de arme.
"Avem aproximativ 5-8 ani pentru a recupera decalajul, în ceea ce priveşte forţele armate, industria şi societatea", a spus el.
Europa ar putea fi nevoită, de asemenea, să compenseze ajutorul american pentru Ucraina, dacă Washingtonul nu reuşeşte să convină asupra unei noi finanţări, a adăugat el.
Alegerea unui guvern mai favorabil Europei în Polonia ar trebui să permită acum Triunghiului de la Weimar, format din Berlin, Paris şi Varşovia, să dezvolte mai mult cooperarea lor militară, a adăugat el.
"Trebuie să ne dăm seama cum să ne stabilim cel mai bine pe flancul estic pe baza planurilor de apărare ale NATO", a spus el, precizând că doreşte să călătorească cât mai curând posibil în Polonia anul viitor.
Pistorius a spus că nu prevede deocamdată ca armata germană să repete misiuni la fel de mari ca cele pe care le-a desfăşurat în Afganistan şi Mali. În Afganistan, armata germană a dus primele bătălii terestre de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.
"Dar misiunile mici, în special în domeniul consultanţei militare sau al cooperării şi cu ţări care nu ne împărtăşesc valorile noastre, vor fi esenţiale", a spus el. "Alternativa ar fi să nu mai avem niciun contact cu aceste ţări şi să le predăm pur şi simplu ruşilor şi chinezilor, iar acest lucru ar fi mult mai periculos".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe