Germania suspendă proiectul gazoductului Nord Stream 2, ca reacţie la acţiunile Rusiei. SUA salută decizia

Guvernul de la Berlin a decis, marţi, suspendarea proiectului gazoductului Nord Stream 2, care face legătura între Rusia şi Germania, ca reacţie la decizia preşedintelui Vladimir Putin de recunoaştere a independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk.

Urmărește
651 afișări
Imaginea articolului Germania suspendă proiectul gazoductului Nord Stream 2, ca reacţie la acţiunile Rusiei. SUA salută decizia

UPDATE 15:40: Reacţia Statelor Unite ale Americii

Statele Unite ale Americii au salutat decizia Germaniei privind Nord Stream 2, a declarat, într-un briefing de presă, Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe.

UPDATE 15:30: Fostul preşedinte al Rusiei reacţionează

Fostul preşedinte al Rusiei şi actualul vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a venit cu o reacţie pe Twitter în care a subliniat că europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz. 

„Cancelarul german Olaf Scholz a dat instrucţiuni să oprească certificarea gazoductului Nord Stream 2. Bine aţi venit într-o lume nouă în care europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru o mie metri cubi de gaz”, a scris el.

ŞTIREA INIŢIALĂ

„În contextul noilor evoluţii, trebuie să reevaluăm situaţia şi din punctul de vedere al gazoductului Nord Stream 2. Am cerut pentru moment oprirea procedurilor de autorizare a gazoductului. Iar, în lipsa certificării, gazoductul Nord Stream 2 nu poate deveni funcţional", a afirmat cancelarul Olaf Scholz, conform publicaţiilor Der Spiegel şi Bild.

„Decizia Rusiei de a trimite trupe în Ucraina constituie o încălcare gravă a dreptului internaţional. În această etapă, este important ca, în afară de primele sancţiuni, să fie evitată escaladarea crizei şi o nouă catastrofă. În această direcţie se concentrează toate acţiunile noastre diplomatice", a afirmat Olaf Scholz.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat, luni seară, armatei ruse să intervină pentru misiuni de "menţinere a păcii" în regiunile separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, după recunoaşterea independenţei acestora. Statele Unite, NATO, Uniunea Europeană şi Marea Britanie au condamnat vehement decizia Rusiei, care constituie o încălcare a suveranităţii unui stat independent.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a avertizat recent, în cursul întâlnirii cu Olaf Scholz, că, în cazul unei invazii ruse în Ucraina, proiectul gazoductului Nord-Stream 2, între Rusia şi Germania, nu va deveni operaţional. „Nu va mai exista Nord Stream 2, îl vom opri", a afirmat Biden. Statele Unite s-au opus constant gazoductului Nord Stream 2, dar Administraţia Joseph Biden a dispus anularea unor sancţiuni impuse unei companii europene, pentru a evita deteriorarea relaţiilor cu Germania şi cu Uniunea Europeană. Fostul preşedinte american Donald Trump a criticat frecvent proiectul gazoductului Nord Stream 2. Statele Unite susţin că vor reducerea dependenţei Europei de resursele energetice ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
rusia,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici