- Home
- Externe
- (28.05.2021, 17:53)
- Cristina Iacob
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Germania va plăti Nambiei 1,1 miliarde de dolari în semn de recunoaştere în mod formal a crimelor guvernării coloniale germane
- Germania a recunoscut formal atrocităţile comise împotriva grupurilor etnice Herero şi Nama drept genocid.
- Germania va sprijini Namibia şi descendenţii victimelor cu 1,1 miliarde de euro pentru reconstrucţie şi dezvoltare.
- Grupurile de victime au respins acordul.
- Trupele germane au ucis până la 80.000 de oameni herero şi nami între 1904 şi 1908 ca răspuns la o revoltă anti-colonială.
Urmărește
1014 afișări
Sursă foto: Profimedia
La mai bine de 100 de ani după crimele comise de puterea colonială germană în ceea ce este acum Namibia, Germania a recunoscut formal atrocităţile comise împotriva grupurilor etnice Herero şi Nama drept genocid, relatează CNN.
Germania va sprijini Namibia şi descendenţii victimelor cu 1,1 miliarde de euro pentru reconstrucţie şi dezvoltare şi va cere iertare pentru „crimele guvernării coloniale germane”, a declarat vineri ministrul german de externe Heiko Maas.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
"Scopul nostru a fost şi este să găsim o cale comună către reconcilierea autentică a victimelor. Aceasta include denumirea corectă a evenimentelor din perioada colonială germană în ceea ce este acum Namibia şi, în special, atrocităţile din perioada 1904-1908. Vom numi oficial aceste evenimente: un genocid ", a spus Maas.
Guvernul namibian a considerat acceptarea formală a atrocităţilor drept genocid ca un pas cheie în procesul de reconciliere şi reparare, a declarat vineri secretarului de presă prezidenţial namibian Alfredo Hengari.
"Acestea sunt evoluţii foarte pozitive. Oamenii nu vor uita niciodată acest genocid, ei trăiesc cu el. Şi acesta este un proces important în ceea ce priveşte vindecarea acelor răni", a spus Hengari.
Cu toate acestea, grupurile de victime au respins acordul. Vekuii Rukoro, şeful Paramount al poporului Herero, fost procuror general şi membru al parlamentului.
"Acesta este genul de „reparaţie” de care ar trebui să fim entuziasmaţi? Aceasta este doar o relaţie publică. Aceasta este o muncă de vânzare a guvernului namibian. Guvernul a trădat cauza poporului meu", a spus el.
Rukoro a spus că grupurile de victime Herero şi Nama aşteaptă reparaţii băneşti. El a spus că despăgubirile nu trebuie să se îndrepte către persoane individuale, ci ar trebui să fie sub forma unei plăţi colective către descendenţii celor ucişi şi alungaţi de pe pământul lor în timpul genocidului.
Trupele germane au ucis până la 80.000 de oameni herero şi nami în ceea ce este acum Namibia între 1904 şi 1908 ca răspuns la o revoltă anti-colonială.
El a adăugat că preşedintele german nu este binevenit în sudul Africii.
"Preşedintele Germaniei nu este binevenit aici în ceea ce priveşte comunităţile de victime. El este persona non grata", a spus el.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:24
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
-
astăzi, 18:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Prima unitate a Legiunii Ucrainene instruită în Polonia a fost desemnată în Ucraina / Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul