Prima pagină » Știri externe » Germanii s-au plâns de muncă grea, după ce au fost nevoiţi să culeagă sparanghelul, într-o localitate unde românii nu au putut ajunge: „Mă dor toate oasele”

Germanii s-au plâns de muncă grea, după ce au fost nevoiţi să culeagă sparanghelul, într-o localitate unde românii nu au putut ajunge: „Mă dor toate oasele”

Germanii s-au plâns de muncă grea, după ce au fost nevoiţi să culeagă sparanghelul, într-o localitate unde românii nu au putut ajunge: „Mă dor toate oasele”

Muncitorii sezonieri din România urmau să ajungă în Albertushof săptămâna trecută pentru a culege sparanghelul. Zborul lor a fost însă amânat de mai multe ori din cauza crizei provocate de coronavirus, potrivit Rhein Neckar Zeitung.

Fermierii germani au trebuit astfel să „regândească” strategia pentru a nu pierde recolta. Ei le-au „închiriat” localnicilor rânduri de sparanghel pe care aceştia trebuie să-l culeagă. Localnicii interesaţi trec mai întâi printr-o instruire scurtă.

Oricine închiriază un rând poate lua ulterior cât sparanghel reuşeşte să culeagă.

Germanii s-a plâns însă că nu este o muncă uşoară. „Este destul de amuzant, însă iniţial m-au durut toate oasele”, a spus Natascha Heinzmann, din localitatea St. Leon-Rot, care menţionează că ultima oară când a cules sparanghel a fost alături de bunicul ei, când era copil.

Situaţia este similară şi în cazul Annei Frey, tot din St. Leon. „Supele şi salatele se pot prepara cu sparanghel”, a spus ea.

Amândoua femeile pleacă acasă cu aproximativ 3 kilograme de sparanghel pe zi, după ce fac cu rândul la cules, cu familiile lor.

Lars Kruger, proprietarul fermei Straussenhof Nauert din Walldorf, spune că este mulţumit de ajutorul primit de la localnici, însă a mărturisit că aceştia nu au antrenamentul muncitorilor din Europa de Est, care lucrează pentru el de 20 de ani.