Germanul condamnat la moarte în Belarus a fost graţiat de preşedintele Lukaşenko. Ar putea fi parte a unui schimb de prizonieri

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a decis să îl graţieze pe Rico Krieger, un german condamnat la moarte pentru terorism şi alte acuzaţii, a anunţat marţi agenţia de presă de stat Belta.

Urmărește
720 afișări
Imaginea articolului Germanul condamnat la moarte în Belarus a fost graţiat de preşedintele Lukaşenko. Ar putea fi parte a unui schimb de prizonieri

Germanul condamnat la moarte în Belarus a fost graţiat de preşedintele Lukaşenko. Ar putea fi parte a unui schimb de prizonieri

Rusia, aliatul apropiat al Belarusului, discută în prezent cu Occidentul despre un posibil schimb de prizonieri care îl include pe reporterul american Evan Gershkovich, condamnat pentru acuzaţii de spionaj pe care le neagă, şi alţi cetăţeni occidentali deţinuţi în Rusia, informează Reuters.

Printre cei pe care Moscova ar dori să îi elibereze se numără Vadim Krasikov, un rus care execută o condamnare pe viaţă în Germania pentru crimă, un schimb care ar necesita ca Berlinul să primească ceva în schimb.

Ministerul german de Externe a confirmat că Krieger a fost graţiat.

Autorităţile germane au confirmat la începutul acestei luni că un cetăţean german a fost condamnat la moarte în Belarus, care a permis Moscovei să folosească teritoriul său în 2022 pentru a trimite trupe în Ucraina. Fostul stat sovietic este singura ţară europeană care încă aplică pedeapsa cu moartea.

Într-un interviu cu televiziunea de stat Belarus-1 publicat săptămâna trecută, Krieger a declarat că serviciul de securitate ucrainean SBU i-a spus să fotografieze instalaţii militare din Belarus în octombrie anul trecut şi să planteze explozibili pe o linie de tren la sud-est de Minsk. Explozibilii au explodat, dar nimeni nu a fost rănit.

Nu a fost clar dacă Krieger a vorbit sub constrângere. El a declarat că regretă acţiunile sale şi că speră să obţină o graţiere din partea lui Lukaşenko.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici