- Home
- Externe
- SAN FRANCISCO, (04.02.2014, 06:58)
- Gaidau Ion
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Giganţi în domeniul Internetului au dezvăluit numărul cererilor de date solicitate de NSA
Mai mulţi giganţi în domeniul Internetului, printre care Google, Facebook şi Apple, doritori să recâştige încrederea utilizatorilor lor, au publicat luni numărul cererilor secrete de date solicitate de NSA, o premieră de la dezvăluirile lui Edward Snowden.
Urmărește
1440 afișări
Giganţi în domeniul Internetului au dezvăluit numărul cererilor de date solicitate de NSA (Imagine: Shutterstock)
În urmă cu o săptămână, autorităţile americane, în conformitate cu directivele preşedintelui Barack Obama, au aprobat ca giganţii în domeniul Internetului să aibă posibilitatea de a dezvălui mai multe informaţii despre supravegherea utilizatorilor lor.
NSA a cerut informaţii pentru 9.000 până la 10.000 de conturi de utilizatori Google în primele şase luni ale lui 2013 şi pentru 12.000 până la 13.000 de conturi de utilizatori în cele şase luni precedente, potrivit blogului oficial al acestui gigant în domeniul Internetului. Toate cererile de date solicitate au fost legale, fiind făcute în cadrul unor mandate eliberate de instanţa însărcinată cu verificarea operaţiunilor de informaţii (FISA).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
"Publicarea acestor informaţii este un prim pas în direcţia bună şi apără principiile reformei cu care am fost de acord în decembrie", a explicat responsabilul juridic al Google, Richard Salgado.
"Însă continuăm să credem în necesitatea unei transparenţe mai mari pentru ca fiecare să poată să înţeleagă mai bine mecanismele legilor privind supravegherea şi să considere dacă acestea servesc interesului naţional", a continuat el.
Facebook a anunţat că a primit cereri de date pentru 5.000 până la 6.000 de conturi de utilizatori în primele şase luni ale lui 2013 şi pentru 4.000 până la 6.000 în precedentele şase luni. Facebook are peste un miliard de utilizatori.
Microsoft a dezvăluit pe blogul său oficial că a primit cereri de la FISA pentru 15.000 până la 16.000 de conturi de utilizatori în primele şase luni ale lui 2013.
În ceea ce priveşte Yahoo!, informaţii au fost cerute pentru 30.000 până la 31.000 de conturi de utilizatori. Yahoo! a precizat cererile FISA nu au vizat decât 0,01% din utilizatorii săi.
Apple a anunţat săptămâna trecută că a primit cereri pentru cel puţin 249 de utilizatori în prima parte a anului 2013. Această companie a precizat pe un blog că NSA nu a solicitat conţinuturi de mesaje.
Publicarea acestor cifre a fost autorizată de secretarul Justiţiei, cu condiţia ca marile companii să respecte un termen de şase luni după depunerea cererilor de date prin FISA.
Acordul împiedică totuşi marile companii să publice mai multe detalii despre aceste cereri.
Secretarul american al Justiţiei, Eric Holder, şi Directorul Naţional al Serviciilor de Informaţii (DNI), James Clapper, au precizat săptămâna trecută că giganţii în domeniul Internetului vor fi autorizaţi să dezvăluie "mai multe informaţii ca oricând" despre clienţii lor.
În contrapondere, marile companii au retras plângerea pe care au depus-o la instanţa secretă Foreign Intelligence Surveillance Court (FISC). Ele s-au angajat luni să publice cu regularitate numărul cererilor de date solicitate de serviciile de informaţii.
"Aşa cum am spus anterior, credem că guvernele au responsabilitatea de a-i proteja pe oameni şi că ele pot să o facă fiind transparente", a scris responsabilul juridic al Facebook, Colin Stretch, pe blogul său.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46