Gilad Shalit ar urma să fie eliberat până la jumătatea săptămânii viitoare

Militarul israelian Gilad Shalit, deţinut de cinci ani de mişcarea Hamas, ar urma să fie eliberat şi să revină miercuri în Israel, după ce va trece prin Egipt, afirmă un oficial palestinian, citat de presa israeliană.

Urmărește
207 afișări
Imaginea articolului Gilad Shalit ar urma să fie eliberat până la jumătatea săptămânii viitoare

Gilad Shalit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Exprimându-se sub protecţia anonimatului, oficialul palestinian a declarat că militarul ar trebui eliberat pe 19 octombrie, după ce Israelul va elibera 450 de deţinuţi palestinieni. Militarul ar urma să fie adus la Cairo prin punctul de trecere Rafah (dintre Fâşia Gaza şi Egipt), iar apoi să ajungă în Israel.

Potrivit presei israeliene, Shalit ar urma să ajungă acasă marţi sau miercuri.

Ministerul israelian al Justiţiei a anunţat că va anunţa până duminică dimineaţă numele deţinuţilor palestinieni - 450 de bărbaţi şi 27 de femei - care vor fi eliberaţi în prima etapă a acordului.

Israelienii vor avea la dispoziţie 48 de ore pentru a depune la Curtea Supremă recursuri împotriva acestor eliberări.

Israelul şi liderii Hamas au anunţat că prima etapă a schimbului de prizonieri va începe peste câteva zile.

La două luni după această primă etapă a schimbului, alţi 550 de deţinuţi palestinieni din Israel ar urma să fie eliberaţi.

Gilad Shalit este deţinut într-o locaţie secretă din Fâşia Gaza şi nu a primit nicio vizită a Crucii Roşii după ce a fost capturat pe 25 iunie 2006, la frontiera dintre Israel şi Gaza, de militanţi palestinieni înarmaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici