Giorgia Meloni a condamnat „antisemitismul galopant” la comemorarea de luni de la sinagoga din Roma

Giorgia Meloni, premierul Italiei, a confirmat sprijinul pentru Israel şi a denunţat antisemitismul în creştere, în cadrul unui discurs la sinagoga din Roma, scrie The Times of Israel.

Urmărește
119 afișări
Imaginea articolului Giorgia Meloni a condamnat „antisemitismul galopant” la comemorarea de luni de la sinagoga din Roma

Giorgia Meloni a condamnat „antisemitismul galopant” la comemorarea de luni de la sinagoga din Roma

În discursul său de luni, Meloni a acuzat antisemitismul „galopant” care a apărut de la atacurile Hamas, făcând referire la protestele pro-palestiniene şi anti-Israel din Italia, care au degenerat în violenţe în weekend.

Deşi susţine dreptul Israelului de a trăi în siguranţă în interiorul graniţelor sale, Meloni a insistat ca acesta să respecte dreptul internaţional şi şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la distrugerile cauzate de forţele israeliene în Gaza.

Ea a mai spus că palestinienii din Gaza sunt „victime de două ori: mai întâi ale cinismului Hamas, care îi foloseşte ca scuturi umane, apoi ale operaţiunilor militare israeliene”.

În calitate de preşedinte actual al Grupului celor Şapte (G7), Italia va continua să lucreze pentru un armistiţiu imediat, „eliberarea ostaticilor israelieni şi stabilizarea graniţei israelo-libaneze prin implementarea deplină a rezoluţiilor ONU”, a declarat Meloni.

De la preluarea funcţiei în 2022, Meloni a întreprins mai multe iniţiative pentru a-şi arăta sprijinul pentru comunitatea evreiască din Italia şi pentru Israel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici