- Home
- Externe
- (25.10.2022, 18:57)
- Iulian Moşneagu
Giorgia Meloni, primul discurs în Parlamentul Italiei în calitate de premier: Respinge fascismul şi îmbrăţişează UE
Noul lider al Italiei, Giorgia Meloni, şi-a folosit discursul inaugural în parlament pentru a denunţa fascismul şi pentru a-i asigura pe aliaţi de angajamentul Italiei faţă de Uniunea Europeană.
Urmărește
3648 afișări
Meloni a fost învestită sâmbătă în funcţia de prim-ministru al Italiei, după ce o coaliţie de dreapta condusă de partidul ei, Fraţii Italiei(FdI), a obţinut 44% din voturi la alegerile de luna trecută. Meloni a fost presată în timpul campaniei electorale să se distanţeze de originile partidului său, care provine dintr-un grup format de foşti fascişti după război.
Marţi, ea a emis cea mai fermă condamnare a fascismului de până acum, spunând că legile rasiale ale lui Mussolini din 1938, care au dus la deportarea a mii de evrei în lagăre de concentrare, au fost "cel mai rău moment din istoria Italiei". Ea a declarat că "nu am simpatizat niciodată cu regimurile antidemocratice, inclusiv cu fascismul" şi că va lupta împotriva "oricărui tip de rasism, antisemitism şi discriminare".
Meloni a folosit discursul pentru a expune viziunea sa asupra relaţiei Italiei cu Europa, promiţând aliaţilor că guvernul său va rămâne în cadrul instituţiilor europene, potrivit POLITICO.
Coaliţia sa de dreapta nu doreşte "să încetinească sau să saboteze integrarea europeană, ci să o orienteze pentru a fi mai eficientă în răspunsul său la crize ... şi pentru a fi mai aproape de oameni şi de întreprinderi", a declarat Meloni.
Dar ea a avertizat că Europa nu ar trebui să fie "un club de elită cu membri din prima sau a doua divizie ... sau o companie controlată de un consiliu de administraţie care trebuie să ţină cărţile în ordine", adăugând: "Cei care ridică întrebări nu sunt duşmani sau eretici, ci pragmatici care nu se tem să spună când ceva nu funcţionează", a spus ea.
Meloni a declarat că doreşte să colaboreze cu Europa pentru a adapta planul de redresare economică post-pandemic al Italiei, în valoare de 200 de miliarde de euro, pentru a reflecta circumstanţele schimbate ale unei crize energetice şi ale creşterii costurilor materiilor prime. Ea a lăsat să se înţeleagă că Italia ar putea face presiuni pentru compensaţii sau pentru o datorie comună europeană pentru a compensa costul ajutorului pentru energie, aşa cum au propus aliaţii săi din Ligă, spunând: "Costul crizei internaţionale ar trebui să fie împărţit în mod echitabil".
Ajutarea familiilor şi a întreprinderilor cu costul ridicat al energiei a reprezentat un angajament financiar masiv şi ar întârzia alte măsuri pe care guvernul a dorit să le introducă, a avertizat ea.
Dar ea a promis că povara grea a costurilor mai mari ale energiei nu va modifica poziţia Italiei ca "partener loial al NATO şi al Ucrainei".
"Cei care cred că este posibil să trocăm libertatea Ucrainei pentru liniştea noastră se înşeală. A ceda şantajului lui Putin privind energia ... ar deschide calea pentru un şantaj suplimentar şi pentru preţuri şi mai mari la energie", a declarat ea.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Când ai ajuns la un salariu de 1.000 de euro pe lună, îţi poţi permite să fii suveranist, naţionalist, anti-Bruxelles, etc.
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Povestea omului care după ce a preluat afacerea familiei ce avea probleme uriaşe a decis să folosească ultimii bani pentru a cumpăra ceva ce nimieni nu voia. Unde a ajuns el acum?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cât a plătit Mohamed pentru 2 prăjituri, 2 dobrogene și 2 ceaiuri la brutăria deținută de Dragoș Bucur și Dana Nălbaru
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o singură felie de pizza în Aeroportul Otopeni acum, în 2025. Românii au crezut că este o eroare
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1066. Ucraina modifică sistemul de recrutare pentru a atrage tinerii între 18 şi 25 de ani / Explozii la Kiev în timpul unui raid aerian / Incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan din Rusia / Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia / Putin e pregătit să discute cu Trump
-
ieri, 22:53
Incendiu puternic în Crevedia. Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert