Giorgio Napolitano: Italia nu poate depăşi problemele economice fără contribuţia imigranţilor

Italia nu poate depăşi problemele economice fără contribuţia imigranţilor, afirmă preşedintele Giorgio Napolitano, subliniind că străinii reprezintă "energia vitală" de care ţara are nevoie.

Urmărește
201 afișări
Imaginea articolului Giorgio Napolitano: Italia nu poate depăşi problemele economice fără contribuţia imigranţilor

Giorgio Napolitano (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Fără contribuţia imigranţilor la economia Italiei, chiar şi povara datoriei publice devine greu de susţinut", a declarat Napolitano marţi dimineaţă, citat de La Repubblica.

"Imigranţii reprezintă energia vitală de care Italia are nevoie, iar cine nu înţelege acest fenomen şi cât este de necesară contribuţia imigranţilor nu poate vedea realitatea", a insistat şeful statului italian.

"Dacă noi vrem ca nepoţii şi strănepoţii imigranţilor italieni să menţină legăturile cu Italia, nu le putem cere străinilor din Italia să ignore propriile origini. Important este să respecte limba, valorile naţionale şi datorile civice din Italia", a subliniat Napolitano.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici