Gloanţe găsite în cadavrele ostaticilor israelieni recuperaţi din Gaza

S-au găsit gloanţe în cadavrele celor şase ostatici israelieni recuperaţi din Gaza în această săptămână, a declarat joi grupul de campanie Forumul familiilor ostaticilor, citând rapoartele autopsiilor recente.

Urmărește
2986 afișări
Imaginea articolului Gloanţe găsite în cadavrele ostaticilor israelieni recuperaţi din Gaza

Gloanţe găsite în cadavrele ostaticilor israelieni recuperaţi din Gaza

Comentariile au fost făcute la o zi după ce preşedintele american Joe Biden l-a presat pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu cu privire la urgenţa încheierii unui acord pentru un armistiţiu între Israel şi Hamas în Gaza şi eliberarea ostaticilor deţinuţi de militanţii palestinieni acolo.

109 ostatici se crede că au rămas în Gaza. Aproximativ o treime dintre aceştia sunt consideraţi morţi, soarta celorlalţi fiind necunoscută, scrie Reuters.

„În fiecare minut în care acordul nu este încheiat, un alt ostatic îşi poate pierde viaţa. Este clar pentru toată lumea că returnarea ostaticilor este posibilă numai prin încheierea unui acord”, a declarat grupul.

Acesta a declarat că recuperarea cadavrelor a şase ostatici nu este o realizare, ci mai degrabă o dovadă a eşecului guvernului de a ajunge la un acord la timp şi de a returna ostaticii în viaţă.

Discuţiile de încetare a focului mediate la nivel internaţional au fost reluate la Cairo joi. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a părăsit regiunea marţi, fără a obţine vreun progres pentru a pune capăt războiului vechi de 10 luni.

Luni întregi de discuţii privind încetarea focului s-au învârtit în jurul aceloraşi probleme, însă Israelul şi gruparea militantă palestiniană Hamas şi-au menţinut ferm cererile.

Majoritatea ostaticilor din Israel au fost capturaţi de atacatorii Hamas care au făcut ravagii în sudul Israelului la 7 octombrie, ucigând aproximativ 1.200 de israelieni şi străini şi răpind aproximativ 250 de ostatici.

De la 7 octombrie, armata israeliană a atacat Gaza, alungând aproape toţi locuitorii din casele lor şi ucigând cel puţin 40.000 de persoane, potrivit autorităţilor sanitare palestiniene. Israelul afirmă că a ucis aproximativ 17.000 de militanţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici