- Home
- Externe
- WASHINGTON, (06.05.2014, 21:06)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Google a colaborat voluntar cu NSA, în cadrul unui dispozitiv special de securitate creat în SUA
Compania Google a colaborat voluntar cu Agenţia Naţională de Securitate din Statele Unite în cadrul unui sistem de cooperare la care participau principalii factori de decizie ai firmelor din domeniul tehnologiei informaţionale, arată documente oficiale americane obţinute de postul tv Al Jazeera.
Urmărește
298 afișări
Google a colaborat voluntar cu NSA, în cadrul unui dispozitiv special de securitate creat în SUA
O serie de emailuri obţinute de Al Jazeera în virtutea legii americane privind accesul la informaţii publice relevă o relaţie cordială între generalul Keith Alexander, directorul NSA în perioada 2005-2014, preşedintele Google, Eric Schmidt, şi unul dintre fondatorii companiei online, Sergey Brin.
Conform emailurilor, Eric Schmidt şi Sergey Brin au fost invitaţi la o serie de reuniuni organizate în cadrul Sistemului Securităţii Permanente (ESF), un grup format din şefii principalelor agenţii americane de securitate şi 18 preşedinţi ai companiilor din domeniul tehnologiei informaţionale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Emailurile datează din perioada anterioară dezvăluirilor făcute de fostul consultant NSA Edward Snowden, care a publicat o serie de documente ce ar demonstra activităţi intense ale serviciilor de spionaj americane, inclusiv în mediul online. Eric Schmidt a criticat vehement activităţile NSA, explicând că grupurile online erau obligate să ofere date serviciilor secrete.
Într-unul dintre emailurile obţinute de Al Jazeera, Schmidt îi explica directorului NSA că nu putea participa la una dintre reuniunile pentru securitatea naţională desfăşurate în cadrul sistemului ESF. "Generale Keith..., îmi pare bine să am veşti de la dv... ! Nu prea cred că voi fi în California în acea săptămână, îmi pare rău că nu voi putea veni (voi fi pe Coasta de Est). Mi-ar plăcea să vă văd cu altă ocazie. Mulţumesc!", scria preşedintele Google, răspunzând unei invitaţii în San Jose (California), pe 8 august 2012. La o astfel de întâlnire participase însă Sergey Brin, unul dintre fondatorii Google.
"De circa şase luni, am început să ne concentrăm pe siguranţa dispozitivelor mobile. Am alcătuit un grup cu reprezentanţi ai Google, Apple şi Microsoft şi am stabilit o serie de parametri comuni de siguranţă. Programăm o serie de întrevederi secrete cu preşedinţii principalelor companii online pentru a-i informa asupra riscurilor specifice şi pentru a obţine colaborarea lor. Participarea Google la procesul de analiză şi aplicare a soluţiilor este esenţială", scria Keith Alexander într-un document oficial.
Google, care susţine că NSA nu are acces la megadatele companiei, nu a avut încă o reacţie oficială.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe