Gordon Brown: Marea Britanie riscă să devină "stat falimentar" dacă nu rezolvă "inegalităţile"

  • Gordon Brown, fost prim-ministru: Marea Britanie riscă să devină "stat falimentar" dacă nu rezolvă "inegalităţile"
  • Brown: "Cred că opţiunea este acum între un stat reformat şi un stat falimentar"
  • "Este nevoie de colaborare între centru şi restul, de o nouă abordare integrantă a Guvernului", subliniază demnitarul
Urmărește
2119 afișări
Imaginea articolului Gordon Brown: Marea Britanie riscă să devină "stat falimentar" dacă nu rezolvă "inegalităţile"

Gordon Brown: Marea Britanie riscă să devină "stat falimentar" dacă nu rezolvă "inegalităţile"

.Marea Britanie riscă să devină un "stat falimentar" şi să se destrame dacă nu rezolvă "inegalităţile" dintre diversele regiuni, avertizează fostul premier Gordon Brown, într-un editorial publicat în cotidianul The Telegraph.
 
"Actuala situaţie politică nu funcţionează şi cel mai de succes experiment din lume în materie de coexistenţă multinaţională este vizat de cele mai mari ameninţări din ultimii 300 de ani. După luni de pandemie şi dispute intense între Guvernul central şi guvernele regionale pe tema restricţiilor, şomajului tehnic şi susţinerea acordată companiilor şi angajaţilor, au apărut tensiuni şi nemulţumiri care mocneau de ani", afirmă Gordon Brown, care a fost premier al Marii Britanii în perioada 2007-2010.
 
"Într-adevăr, în Scoţia nemulţumirile sunt atât de mari încât ameninţă să genereze sfârşitul Marii Britanii. Criza este cea mai amplă în Scoţia, dar nu este singura zonă. Primari din regiuni metropolitane - de la Newcastle, Manchester, Liverpool la Sheffield, Bristol şi Londra - solicită mai multe puteri de la ceea ce ei consideră un centru supracentralizat, insensibil şi desprins de realitate. Iar în Ţara Galilor, nu sunt naţionaliştii, ci premierul prouniune Mark Drakeford este coordonatorul apelurilor pentru schimbare", a atras atenţia Gordon Brown.
 

Soluţiile propuse de Gordon Brown

 
"Este nevoie de colaborare între centru şi restul, de o nouă abordare integrantă a Guvernului; este necesară şi claritate privind scopurile Marii Britanii. Cred că opţiunea este acum între un stat reformat şi un stat falimentar. Deci, premierul Boris Johnson ar trebui să anunţe că, atunci când pandemia va fi în sfârşit sub control, va crea comisia pe tema democraţiei promisă în programul său electoral şi revizuirea modului de guvernare a întregii Marii Britanii", a subliniat Gordon Brown.
 
"Este esenţială o abordare mai eficientă, gândită mai bine. Viitorul Marii Britanii depinde nu doar de o delimitare corectă şi funcţională a puterilor după-Brexit, ci şi de reconstruirea relaţiilor distruse în prezent, este necesară înnoirea structurii sociale care alimentează aceste relaţii. Acest lucru presupune abordarea inegalităţilor sociale şi economice, conform promisiunii privind egalizarea nivelurilor, precum şi stimularea oraşelor şi regiunilor din nordul ţării să devină din nou centre vibrante" de iniţiativă economică, a insistat Gordown Brown.
 
Premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, vrea să organizeze un nou referendum privind independenţa, argumentând că majoritatea scoţienilor nu sunt mulţumiţi de retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici