Grănicerii transnistreni au reţinut un ofiţer al Ministerului de Interne al R.Moldova

Grănicerii transnistreni au reţinut joi doi cetăţeni ai Republicii Moldova, dintre care unul este ofiţer al Ministerului de Interne al Republicii Moldova, transmite agenţia Infotag în pagina electronică de vineri.

Urmărește
4 afișări

Potrivit corespondentului Infotag de la Tiraspol, comandantul grănicerilor din Tighina (Bender), căpitanul Serghei Zaharevici, a declarat că cei doi "au încercat să treacă frontiera cu un automobil Toyota Land Cruiser Prado, ocolind punctul vamal, dar au fost opriţi la postul de grăniceri".

"Li s-a recomandat să se întoarcă pentru a trece toate procedurile necesare pentru a intra pe teritoriul Transnistriei. Însa ei au încercat să pătrundă ilegal pe teritoriul transnistrean, ocolind posturile", a spus el.

Potrivit acestuia, cele două persoane au fost reţinute şi duse la comandamentul de grăniceri.

"În automobilul persoanelor reţinute a fost depistată o sumă mare de bani – 8.000 de dolari şi 3.000 de lei moldoveneşti (177 euro). De asemenea, unul dintre reţinuţi avea o legitimaţie de serviciu de subofiţer (locotenent) «Fulger», lista componenţei acestei subunităţi, taloane de serviciu pentru patru tone de diesel şi acte pentru portul a două arme – automatul AK-74 şi pistoletul PM", a adăugat Zaharevici.

Cel de-al doilea bărbat care a fost reţinut nu avea alte acte decît permisul de conducere.

Grănicerii din Transnistria au întocmit un proces-verbal pentru încălcare administrativă. Ulterior, persoanele reţinute au fost transportate la comisariatul de poliţie din raionul Anenii Noi.

Reţinerea celor doi cetăţeni intervine după o serie de incidente similare care au avut loc recent în regiunea separatistă transnistreană.

În martie, primarul din Corjova, sat aflat în stânga Nistrului, dar teoretic sub autoritatea Chişinăului, a fost reţinut de miliţia transnistreană, împreună cu alţi doi consilieri, în timp ce participau la o slujbă de comemorare a victimelor războiului de pe Nistru. Consilierii şi primarul din Corjova au fost ulterior eliberaţi.

De asemenea, în decembrie 2010, o instanţă transnistreană l-a condamnat pe Ernest Vărdănean, care locuia la Tiraspol, la 15 ani de detenţie, fiind acuzat de înaltă trădare şi spionaj în favoarea Chişinăului. Acţiunea Tiraspolului a fost calificată de autorităţile de la Chişinău drept o "încălcare flagrantă a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, precum şi o încercare de a intimida societatea civilă, inclusiv jurnaliştii independenţi din regiune".

Luna trecută, un alt cetăţean moldovean, Ilie Cazac, acuzat de autorităţile separatiste de la Tiraspol tot de înaltă trădare şi spionaj în favoarea Republicii Moldova, a fost condamnat la 14 ani de închisoare, acesta fiind, după jurnalistul Ernest Vărdănean, al doilea caz de acest fel în mai puţin de două luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici