- Home
- Externe
- ATENA, (10.01.2018, 01:48)
- Teodora Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Grecia şi Macedonia vor să redeschidă negocierile privind numele fostei republici iugoslave
Grecia şi Macedonia au fost de acord, marţi, să redeschidă discuţiile pentru a rezolva disputa privind numele fostei republici iugoslave a Macedoniei, pe care Atena îl consideră drept o revendicare teritorială ce vizează o regiune omonimă aflată în nordul statului grec, informează Politico.eu.
Urmărește
2293 afișări
Grecia şi Macedonia vor să redeschidă negocierile privind numele fostei republici iugoslave
"Ne angajăm să găsim o soluţie în următoarele şase luni. Anul 2018 va fi unul de aur care va reprezenta o oportunitate pentru ţara mea să progreseze în integrarea Euro-Atlantică", a declarat Bujar Osmani, vicepremierul Macedoniei pentru Afaceri Europene, în timpul vizitei la Atena.
Guvernul Greciei pare, de asemenea, pregătit să reia discuţiile în acest sens.
Dimitris Tzanakopoulos, purtătorul de cuvânt al Guvernului grec, a declarat că scopul discuţiilor este de a crea "cel mai extins consens posibil" pentru a rezolva "o problemă care a afectat ţara şi restul teritoriilor din regiune în ultimii 25 de ani".
Uniunea Europeană şi NATO au fost de acord că această dispută trebuie rezolvată înainte ca Macedonia să primească o invitaţie de a adera, angajându-se să onoreze rezoluţia orice rezoluţie adoptată de cele două părţi.
Grecia şi Macedonia vor participa la o nouă rundă a negocierilor la sfârşitul lunii ianuarie.
Republica Macedonia şi-a declarat independenţa în anul 1991 şi a reuşit să evite violenţele ce au urmat dizolvării Iugoslavei.
Din cauza disputei cu privire la denumirea Macedoniei, Grecia a blocat încercările fostei republici iugoslave de a adera la NATO şi candidatura acesteia la UE.
Citeşte şi: Departamentul de Stat: SUA ar putea decide vineri dacă va renunţa la sancţiunile impuse Iranului
Citeşte şi: Coreea de Nord anunţă că nu va discuta programul său nuclear cu sud-coreenii: Acesta vizează numai Statele Unite, nu "fraţii" de la Seul
Citeşte şi: Liviu Pop: Toţi angajaţii din învăţământ vor primi în 12 sau 15 ianuarie 2018 salariile pe decembrie 2017
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe