- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Grecia vrea să construiască un zid pentru a opri imigranţii ilegali
Guvernul grec plănuieşte să construiască un zid de-a lungul frontierei sale terestre cu Turcia, de 206 kilometri, pentru a opri imigranţii ilegali, după modelul zidului de la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, relatează publicaţia electronică EUObserver.
Grecia vrea să construiască un zid la frontiera cu Turcia, pentru a opri imigranţii ilegali (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Cooperarea Greciei cu alte state ale Uniunii Europene (UE) merge bine. Acum, plănuim să construim un zid, pentru a face faţă imigraţiei ilegale", a declarat vineri, pentru Athens News Agency, ministrul grec pentru Protecţia Cetăţenilor, Christos Papoutsis, fost comisar european pentru Energie. "Societatea greacă a ajuns la limite în privinţa imigranţilor ilegali. Suntem absolut hotărâţi în această privinţă. În plus, vrem să dăm o lovitură hotărâtoare grupărilor de trafic de imigranţi, care fac comerţ cu oameni şi cu speranţa lor pentru o viaţă mai bună", a adăugat ministrul grec.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Putin îl felicită pe Trump pentru alegerea sa ca președinte al SUA. Liderul rus vorbește despre Noua Ordine Mondială: „Lumea are nevoie de Rusia”
-
Şeful NATO, Mark Rutte, caută o strategie comună cu Trump împotriva Rusiei şi Coreei de Nord
-
Zelenski spune că orice concesie în favoarea lui Putin ar fi „sinucigaşă” pentru Europa
-
Grindeanu, în direct de pe A7: Cei 11 km vor avea şi rolul de Variantă Ocolitoare a Focşaniului
Papoutsis a comparat planul construcţiei cu zidul de 1.050 de kilometri care străbate zone din Arizona, California, Texas şi New Mexico, la frontiera Statelor Unite cu Mexicul. Construit în ultimii cinci ani şi având o valoare de 1,8 miliarde de euro, fiind dotat cu camere de supraveghere, radare, patrule motorizate şi avioane fără pilot, zidul, cu o înălţime de 4,5 metri, din metal, a produs, iniţial, un val de proteste, din motive umanitare şi de mediu, dar a obţinut, în ultima perioadă, tot mai multă susţinere în Statele Unite.
Uniunea Europeană şi Turcia nu au reacţionat faţă de acest plan al Greciei, în pofida potenţialului de a produce tensiuni pe care îl prezintă.
În schimb, Uniunea îşi exprimă în mod frecvent nemulţumirea faţă de zidul ridicat de autorităţile israeliene contra palestinienilor. Însă, în contextul în care negocierile de aderare ale Turciei la UE progresează lent, tensiunile istorice dintre Grecia şi Turcia ar putea fi percepute, odată cu noua "barieră", drept un simbol al antipatiei Uniunii faţă de vecinul său de la sud.
Grecia este principalul punct de intrare pe teritoriul european a imigranţilor ilegali din Africa şi Asia. Comisia Europeană (CE) a trimis în în această ţară o misiune Rabit (Rapid Intervention Border Teams), alcătuită din 175 de gardieni înarmaţi, provenind din 25 de ţări membre, al cărei mandat a fost prelungit până în martie 2011. În octombrie, înainte de sosirea misiunii, la frontiera greacă au fost interceptate 7.586 de persoane. În noiembrie, numărul acestora scăzuse la 4.720.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO