Grevă a medicilor în India, după ce o doctoriţă de 31 de ani a fost violată şi ucisă

Spitalele şi clinicile din India refuză pacienţii, cu excepţia cazurilor de urgenţă, sâmbătă, deoarece cadrele medicale au început o grevă de 24 de ore în semn de protest faţă de violarea şi uciderea unei doctoriţe în oraşul Kolkata din estul ţării, scrie Reuters.

Urmărește
1356 afișări
Imaginea articolului Grevă a medicilor în India, după ce o doctoriţă de 31 de ani a fost violată şi ucisă

Grevă a medicilor în India, după ce o doctoriţă de 31 de ani a fost violată şi ucisă

Mai mult de un milion de medici sunt aşteptaţi să se alăture grevei, paralizând serviciile medicale din cea mai populată naţiune din lume.

Greva a întrerupt accesul la procedurile medicale elective şi la consultaţiile ambulatorii, potrivit unei declaraţii a Asociaţiei Medicale Indiene.

O doctoriţă în vârstă de 31 de ani a fost violată şi ucisă săptămâna trecută în interiorul unui colegiu medical din Kolkata, unde aceasta lucra, şi a declanşat proteste la nivel naţional.

Medicii cer ca ancheta să fie accelerată, iar vinovaţii să fie pedepsiţi în cel mai dur mod posibil. De asemenea, ei solicită autorităţilor creşterea nivelului de securitate în spitale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici