- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gripa porcină a provocat, până acum, 382 de decese
Virusul A(H1N1) al gripei porcine a contaminat 89.921 de persoane în 125 de ţări şi teritorii şi a provocat 382 de decese, potrivit ultimului bilanţ publicat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
Gripa porcină a provocat, până acum, 382 de decese (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)
Numărul de bolnavi înregistraţi a crescut cu 12.720 de cazuri de la ultimul bilanţ publicat de OMS miercuri, pe site-ul său de Internet.
Organizaţia, care a afirmat că noul virus a dat naştere primei pandemii de gripă atipică a secolului al XXI-lea, informa atunci asupra unui număr de 77.201 persoane în 120 de ţări şi teritorii, precum şi 332 de decese.
Bilanţul în Statele Unite, ţara din lume cea mai afectată de această boală, este publicat o dată pe săptămână de către autorităţi. El arată o creştere semnificativă (6.185 de noi cazuri şi 43 de decese), ceea ce ridică numărul total al bolnavilor la 33.902, dintre care 170 de decese. Mexicul, unde gripa porcină a apărut pentru prima oară în martie, a depăşit pragul de 10.000 de cazuri (10.262), dintre care 119 decese.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri prezidențiale 2024 și Referendum București. Până la ora 14:00, prezența la vot este de 27,11 %. 5 milioane de români au votat
-
Referendum local în Capitală. Prezenţa la vot în rândul bucureştenilor
-
Geoană acuză manipulare prin exit-poll-uri: De ce minţiţi românii?
-
Primele date exit-poll din ziua votului. Rezultate alegeri prezidenţiale 2024, turul 1. Când aflăm cine ajunge în turul 2
Evoluţia bolii este de asemenea activă în Chile, unde bilanţul a ajuns la 7.376 de cazuri şi 14 decese (o creştere de 1.165 de cazuri).
Marea Britanie, unde epidemia ia de asemenea proporţii, înregistrează 7.447 de cazuri, dintre care trei persoane şi-au pierdut viaţa (909 cazuri noi, începând de miercuri).
Potrivit OMS, aceste cifre nu vizează decât cazurile confirmate în laborator şi sunt destinate creării unei imagini a evoluţiei pandemiei la nivel mondial, în numeroasele ţări afectate, precum şi în cele unde transmiterea virusului este intensă.
Organizaţia analizează în prezent mijloacele de a ieşi din acest sistem de ţinere a evidenţei, care nu este doar copleşitor pentru ţările vizate, ci este şi parţial, în măsura în care multe cazuri nu sunt înregistrate la nivel oficial, a declarat oficialul responsabil cu Programul de pandemie gripală, Sylvie Briand.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO