Generalul McChrystal şi-a prezentat demisia la 23 iunie 2010, după ce acest interviu a provocat o polemică foarte critică la adresa administraţiei Obama, dar a cărei exactitate este pusă în discuţie de ancheta publicată luni.
Pentagonul, care a interogat mai mulţi martori şi a examinat ancheta armatei asupra acestui caz, a conchis că nu există probe suficiente pentru acuzarea generalului sau a anturajului acestuia, pentru încălcarea regulilor de conduită militară.
Armata a conchis, la rândul său, că Stanley McChrystal şi anturajul său au emis opinii cu caracter defăimător la adresa superiorilor lor civili.
Dar, potrivit anchetei Pentagonului, „toate evenimentele vizate nu s-au desfăşurat aşa cum relatează articolul. În anumite cazuri, nu am găsit martori care să admită că au făcut sau au auzit comentarii ca cele publicate”.
Raportul nu a putut, spre exemplu, să confirme o declaraţie a unui „consilier”, care a afirmat, potrivit articolului, că generalul McChrystal era „mai degrabă dezamăgit” de Obama, după o întâlnire privată cu preşedintele american.
Într-un comunicat, revista Rolling Stone a răspuns că raportul Pentagonului „nu are la bază nicio sursă credibilă” şi că se limitează la afirmaţiile publicate în cadrul interviului.
Rolling Stone precizează că absenţa martorilor susceptibili să confirme conţinutul articolului nu „este surprinzătoare, deoarece consilierii militari şi civili interogaţi de Pentagon ştiu că dacă recunosc că au făcut aceste afirmaţii le sunt în joc carierele”.
În schimb, raportul confirmă un comentariu defăimător la adresa vicepreşedintelui Joe Biden. „Mă întrebaţi despre vicepreşedintele Biden? Cine este?”, afirma ageneralul.
Stanley McChrystal a fost înlocuit cu generalul David Petraeus, în urma publicării articolului.