Atacul de la Capitoliu a urmat unui discurs al lui Trump în care acesta a reiterat afirmaţiile false potrivit cărora pierderea alegerilor din noiembrie a fost cauzat de fraude generalizate, afirmaţie respinsă de mai multe instanţe şi oficiali electorali, potrivit Reuters.
Twitter „exercită un grad de putere şi control asupra discursului politic din această ţară care este incomensurabil, fără precedent istoric şi profund periculos pentru dezbaterea democratică deschisă”, au afirmat avocaţii lui Trump în dosar.
În momentul eliminării definitive a contului lui Trump, Twitter a declarat că postările sale au încălcat politica platformei care interzice „glorificarea violenţei”. Compania a declarat atunci că tweet-urile lui Trump care au dus la blocarea contului „foarte probabil” au încurajat oamenii să reacţioneze violent, aşa cum s-a întâmplat la Capitoliu.
Înainte de a-i fi blocat contul, Trump avea peste 88 de milioane de urmăritori pe Twitter, iar acesta îl folosea pe post de ”portavoce” în social media.