Gafă de proporţii făcute de instituţiile fiscale americane: acestea au trimis cecuri compensatorii către un milion de persoane decedate, conform
nbcnews.com.
Cel puţin asta spune Biroul pentru Responsabilitate Guvernamentală, o agenţie apolitică şi independentă, care a realizat un
raport pentru Congresul american.
Raportul arată clar Agenţia de Administrare Fiscală a Statelor Unite şi Trezoreria statului au trimis cecuri pe numele pacienţilor decedaţi. Pentru familiile acestora, vestea a fost una bună, dar scurtă. Agenţia de Administrare Fiscală a Statelor Unite precizează clar în regulamentul din luna mai că persoanele decedate nu se califică pentru stimulente iar acestea ar trebuie returnate agenţiei.
Congresul american a aprobat, în martie 2020, oferirea unui pachet de plăţi stimulente în valoarea de două trilioane de dolari - Actul CARES - pentru a ameliora repercusiunile economice ale epidemiei de COVID-19 în rândul muncitorilor şi oamenilor de afaceri din Statele Unite. Astfel, americanii eligibili au primit cecuri pentru a intra în posesia stimulentelor financiare. Plăţile au fost bazate pe returnările de impozit pe venit din 2018 şi 2019 sau doar prin completarea unei cerere de returnare a impozitului. Persoanele care aveau un profit de 75.000 de dolari anual au primit cecuri în valoare de 1.200 dolari, spre exemplu. Valoarea plăţilor scădea pentru cei care aveau un venit mai mare de 75.000 dolari anual.
Rudele celor decedaţi trebuie să dea banii înapoi
Raportul agenţiei precizează faptul că reprezentaţii Trezoreriei au spus că, pentru a livra cât mai rapid cu putinţă plăţile menţionate în Actul CARES, atât Trezoreria, cât şi Agenţia de Administrare Fiscală a Statelor Unite au trimis primele trei calupuri de plăţi folosind politicile şi procedurile operaţionale vechi, care nu includeau datele Administraţiei de Securitate Socială privind rapoartele de deces. Astfel, cecurile au fost trimite automat şi la adresele celor decedaţi din cauza noului coronavirus. Acestea trebuie acum să returneze banii primiţi.
Momentan, Agenţia fiscală spune nu are încă un mecanism pentru a „cerne” beneficiarii non-elibigili, care includ şi rudele a circa 1,1 milioane de oameni morţi, care au primit deja plăţi compensatorii pe 30 aprilie 2020.
Agenţia care a descoperit neregulile spune că autoritatea fiscală ar trebui să ia in calcul opţiuni rentabile, pentru a anunţa beneficiarii non-eligibili despre modalitatea de a returna banii primiţi.
Congresul american a aprobat, în martie 2020, oferirea unui pachet de plăţi stimulente în valoarea de două trilioane de dolari - Actul CARES - pentru a ameliora repercusiunile economice ale epidemiei de COVID-19 în rândul muncitorilor şi oamenilor de afaceri din Statele Unite.
Americanii eligibil au primit cecuri pentru a intra în posesia stimulentelor financiare. Plăţile au fost bazate pe returnările de impozit pe venit din 2018 şi 2019 sau doar prin completarea unei cerere de returnare a impozitului. Persoanele care aveau un profit de 75.000 de dolari anual au primit cecuri în valoare de 1.200 dolari.
Valoarea plăţilor scădea pentru cei care aveau un venit mai mare de 75.000 dolari anual.
Raportul agenţiei precizează faptul că reprezentaţii Trezoreriei au spus că, pentru a livra cât mai rapid cu putinţă plăţile menţionate în Actul CARES, atât Trezoreria, cât şi
Agenţia de Administrare Fiscală a Statelor Unite au trimis primele trei calupuri de plăţi folosind politicile şi procedurile operaţionale vechi, care nu includeau datele Administraţiei de Securitate Socială privind rapoartele de deces.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.