- Home
- Externe
- (15.10.2020, 22:06)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul Boris Johnson este "dezamăgit" de abordarea UE în negocierile post-Brexit
- Negociatorul britanic privind Brexit este "dezamăgit" de atitudinea UE
- David Frost: "Sunt surprins că UE nu mai asumă angajamentul de a lucra «intens» pentru ajungerea la un viitor parteneriat"
- Charles Michel: UE nu vrea cu orice preţ un acord cu Marea Britanie
Urmărește
1006 afișări
Guvernul Boris Johnson este "dezamăgit" de abordarea UE în negocierile post-Brexit
David Frost, negociatorul Guvernului Boris Johnson privind Brexit, s-a declarat, joi seară, "dezamăgit" de concluziile summitului Uniunii Europene, în contextul în care Bruxellesul a semnalat că tranziţia s-ar putea încheia fără niciun acord.
"Sunt dezamăgit de concluziile reuniunii Consiliului European privind negocierile Marea Britanie/UE. Sunt surprins că UE nu mai asumă angajamentul de a lucra «intens» pentru ajungerea la un viitor parteneriat, aşa cum am convenit pe 3 octombrie cu Ursula von der Leyen", preşedintele Comisiei Europene, a transmis David Frost, prin Twitter.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
"Sunt surprins şi de sugestia că, pentru obţinerea unui acord, toţi paşii trebuie făcuţi de Marea Britanie. Este o abordare neobişnuită de purtare a unor negocieri. Premierul Boris Johnson va prezenta mâine reacţia şi abordarea Marii Britanii (...)", a precizat negociatorul britanic pe tema Brexit.
Negocierile dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană privind relaţiile post-Brexit par a fi în impas, iar Guvernul Boris Johnson a refuzat în mod repetat să accepte prelungirea perioadei de tranziţie post-Brexit, care expiră pe 31 decembrie 2020. Tensiunile s-au amplificat în contextul în care Guvernul Boris Johnson vrea să modifice unele clauze ale Acordului Brexit, un plan considerat a fi o încălcare a reglementărilor internaţionale. Tratatul conferă un statut special provinciei britanice Irlanda de Nord, pentru a evita apariţia controalelor la frontieră şi a menţine Acordul de pace din Vinerea Mare. Însă Guvernul Boris Johnson contestă menţinerea reglementărilor UE în provincia britanică Irlanda de Nord.
Uniunea Europeană avertizează Marea Britanie, într-o declaraţie adoptată la summitul de la Bruxelles, că progresele în negocierile privind relaţiile post-Brexit sunt insuficiente, îndemnând statele membre să se pregătească inclusiv pentru scenariul încheierii tranziţiei fără niciun acord. "Consiliul European reaminteşte că perioada de tranziţie se va încheia pe 31 decembrie 2020 şi observă cu preocupare că progresele pe subiecte-cheie de interes pentru Uniunea Europeană încă sunt insuficiente pentru a se ajunge la un acord. Consiliul European reafirmă determinarea UE de a avea un parteneriat cât mai apropiat cu Marea Britanie pe baza directivelor de negociere din 25 februarie 2020, prin respectarea liniilor de referinţă stabilite în prealabil de Consiliul European, precum şi pe baza comunicatelor şi declaraţiilor, în special cele din 25 noiembrie 2018, mai ales în privinţa standardelor egale, normelor de guvernare şi pescuitului. În acest context, Consiliul European îl invită pe negociatorul-şef al UE să continue negocierile săptămânile următoare şi solicită Marii Britanii să facă paşii necesari pentru a face posibil un acord", precizează liderii UE.
Charles Michel, preşedintele Consiliului European, a transmis că Uniunea Europeană vrea un acord privind relaţiile post-Brexit cu Marea Britanie, "dar nu cu orice preţ".
Marea Britanie s-a retras din Uniunea Europeană pe 1 februarie. În perioada de tranziţie post-Brexit, care durează până pe 31 decembrie 2020, Marea Britanie va continua să aplice reglementările Uniunii Europene. Premierul Boris Johnson speră că va finaliza până pe 31 decembrie 2020 negocierile privind viitoarele relaţii bilaterale. Liderii UE i-au transmis în mod repetat că timpul este foarte scurt. Bruxellesul a avertizat Guvernul de la Londra că va trebui să respecte standardele sociale, de muncă şi de protecţie a mediului pentru a obţine un acord de liber-schimb cu Uniunea Europeană. Downing Street susţine că vrea condiţii similare cu cele acordate de Uniunea Europeană Canadei, Coreei de Sud şi Japoniei, dar oficiali UE au atras atenţia că situaţia este diferită la nivelul standardelor, în contextul proximităţii geografice dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie. Recent, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avertizat că Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru scenariul încheierii fără niciun acord a tranziţiei post-Brexit.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Bilanţ în creştere al cazurilor zilnice de Covid în Franţa. Este prima dată când ţară înregistrează această cifră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe