- Home
- Externe
- PARIS, (28.06.2018, 07:57)
- Bianca Pavaluca
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul Franţei vrea, la propunerea lui Macron, să reintroducă serviciul naţional pentru adolescenţii de 16 ani
Guvernul francez a prezentat un proiect, bazat pe o idee din campania electorală a lui Emmanuel Macron, conform căruia va fi reintrodus serviciul naţional, pentru copiii de 16 ani, relatează BBC.
Urmărește
3527 afișări
Guvernul Franţei vrea, la propunerea lui Macron, să reintroducă serviciul naţional pentru adolescenţii de 16 ani
Proiectul prezentat de Guvern poartă numele de Serviciu Naţional Universal. Bazat pe o idee prezentată în timpul campaniei electorale a lui Emmanuel Macron, proiectul are ca scop promovarea spiritului civic şi a unităţii naţionale în rândul tinerilor francezi.
Bugetul alocat pentru proiect este estimat la aproximativ 1,6 miliarde de euro pe an, cu o investiţie iniţială de 1,75 miliarde de euro.
Consultările în ceea ce priveşte proiectul vor începe curând, cu posibilitatea să fie pus în aplicare de anul viitor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
-
Groenlanda răspunde ferm: „Nu suntem de vânzare”
-
Regele Charles al III-lea va transmite mesajul de Crăciun dintr-o capelă simbolică, în contextul luptei sale cu cancerul
Serviciul naţional va fi dedicat adolescenţilor în vârstă de 16 ani, atât fete cât şi băieţi şi va fi alcătuit din două părţi. Prima fază a serviciului va dura o lună şi va consta într-o instruire bazată pe cultură civică, despre care guvernul spune că „le va permite tinerilor să dezvolte noi relaţii şi să îşi conştientizeze rolul în societate”. De asemenea, aceasta va include şi o pregătire militară tradiţională alături de poliţişti, militari sau pompieri. În prima fază ar putea fi incluse şi colaborarea cu asociaţii caritabile.
A doua fază a proiectului este un stagiu de voluntariat, cu durată cuprinsă între trei luni şi un an, în care tinerii vor fi încurajaţi să îşi desfăşoare activitatea într-o domeniu legat de apărare şi securitate. De asemenea, copiii vor putea opta şi pentru voluntariat în alte domenii precum protecţia mediului sau asistenţă socială.
Proiectul prezentat de Guvern este totuşi diferit faţă de cel propus iniţial de Emmanuel Macron. Prima dată când şi-a prezentat ideea, în anul 2017, preşedintele îşi dorea un serviciu militar în miniatură şi se referea la „o experienţă directă şi reală a vieţii de militar” pentru cel puţin o lună, pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani.
Modificarea adusă de Guvern ideii preşedintelui Emmanuel Macron este bazată probabil pe îngrijorarea că proiectul ar fi costat prea mult şi ar fi supra-aglomerat forţele armate ale ţării.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Dăncilă, o nouă gafă. Premierul, în discursul de la moţiunea de cenzură: Performanţele Guvernului au fost recunoscute de Banca Monetară (n.r - Banca Mondială)
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe