Guvernul japonez a modificat o fotografie oficială a noului cabinet, după ironii pe reţele

Executivul de la Tokyo a recunoscut că a modificat o fotografie oficială a noului cabinet, după ce au apărut comentarii ironice pe reţelele sociale referitoare la aspectul membrilor guvernului.

Urmărește
553 afișări
Imaginea articolului Guvernul japonez a modificat o fotografie oficială a noului cabinet, după ironii pe reţele

Sursa foto: X

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshimasa Hayashi, a confirmat luni că „au fost făcute modificări minore" la fotografia oficială, argumentând că este o practică obişnuită pentru imaginile care vor fi păstrate ca amintire.

Controversa a izbucnit după ce fotografii făcute de presa locală au arătat detalii precum cămăşi ieşite din pantaloni şi haine şifonate ale unor membri ai cabinetului, inclusiv ale premierului Shigeru Ishiba şi ale ministrului apărării Gen Nakatani. Aceste aspecte nu mai apar în fotografia oficială publicată ulterior, conform South China Morning Post.

Incidentul a generat numeroase comentarii pe platformele sociale, unii utilizatori descriind situaţia ca fiind „jenantă".

În martie, Catherine, Prinţesa de Wales a Marii Britanii, şi-a cerut scuze şi a declarat că a retuşat o fotografie cu copiii săi, publicată de palat. Portretul de Ziua Mamei al unei Kate zâmbitoare includea mai multe neconcordanţe şi a stârnit o furtună după ce principalele agenţii de ştiri au retras fotografia spunând că a fost modificată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici