Guvernul lui Silvio Berlusconi depune jurământul

Noul şef al Guvernului italian, Silvio Berlusconi, însoţit de cei 21 de miniştri ai săi, au depus jurământul joi în faţa preşedintelui Republicii, Giorgio Napolitano.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Guvernul lui Silvio Berlusconi depune jurământul

Guvernul lui Silvio Berlusconi depune jurământul (Imagine:Mediafax Foto)

"Jur să fiu credincios Republicii, să respect Constituţia şi să îmi îndeplinesc atribuţiile doar în interesul naţiunii", a declarat Berlusconi, apoi fiecare dintre miniştri, în faţa preşedintelui Republicii.

Preşedintele Republicii este cel care îi numeşte pe miniştri la propunerea premierului. Noul guvern al lui Berlusconi se va prezenta marţi în faţa Camerei Deputaţilor pentru votul de încredere care ar trebui să aibă loc miercuri, apoi joi la Senat.

Silvio Berlusconi a fost însărcinat oficial miercuri seara, de preşedintele Giorgio Napolitano, să formeze noul Guvern italian.

El a anunţat că îl va numi pe comisarul european pentru Justiţie, Franco Frattini, în postul de ministru al Afacerilor Externe. De asemenea, el a precizat că Giulio Tremonti va fi numit în postul de ministru al Economiei.

Umberto Bossi, liderul formaţiunii Liga Nordului, un partid eurofob şi antiimigranţi, va obţine postul de ministru al Reformelor.

Componenţa Cabinetului, care din care fac parte 12 miniştri cu portofolii, a făcut obiectul unor negocieri dure între aliaţii lui Berlusconi, câştigătorul alegerilor de la 13 şi 14 aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici