- Home
- Externe
- LONDRA, (27.11.2020, 14:42)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul Marii Britanii speră să ajungă la un acord cu UE privind relaţiile post-Brexit
- Marea Britanie vrea continuarea negocierilor cu UE, în speranţa ajungerii la un acord privind relaţiile post-Brexit
- Negociatorul britanic: "Este târziu, dar încă este posibilă ajungerea la un acord şi voi continua discuţiile până când va fi clar că nu putem reuşi"
- David Frost: "Dar, pentru a fi posibil, un acord trebuie să respecte total suveranitatea britanică"
Urmărește
1075 afișări
Guvernul Marii Britanii speră să ajungă la un acord cu UE privind relaţiile post-Brexit
Guvernul Boris Johnson a anunţat, vineri, că va continua până în ultimul moment negocierile cu Uniunea Europeană, subliniind că este posibil un acord privind relaţiile bilaterale post-Brexit.
"Aştept să îl primesc pe negociatorul UE, Michel Barnier, şi echipa lui, la Londra, pentru a relua negocierile directe începând de sâmbătă. Suntem mulţumiţi că suntem în siguranţă şi suntem bine", a declarat vineri David Frost, negociatorul britanic pe tema Brexit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi ce ai de făcut la alegeri. Pui ștampila pe alb!
-
Procurorii din New York spun că se vor opune respingerii condamnării lui Trump
-
ONU: Iranul sfidează presiunea internaţională şi îşi măreşte stocul de uraniu
-
Lavrov trece din nou la ameninţări: Atacul Ucrainei asupra Rusiei cu rachete americane este o escaladare occidentală
Negocierile directe între Uniunea Europeană şi Marea Britanie au fost suspendate săptămâna trecută, din cauza unor cazuri de coronavirus.
"Unele persoane mă întreabă de ce mai negociem. Răspunsul meu este că este sarcina mea să fac tot posibilul pentru a vedea dacă sunt întrunite condiţiile pentru un acord. Este târziu, dar încă este posibilă ajungerea la un acord şi voi continua discuţiile până când va fi clar că nu putem reuşi. Dar, pentru a fi posibil, un acord trebuie să respecte total suveranitatea britanică", a subliniat David Frost, prin Twitter.
Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a anunţat, miercuri, că Uniunea Europeană este pregătită pentru scenariul încheierii fără niciun acord a tranziţiei post-Brexit, atenţionând Marea Britanie că, indiferent de rezultatele negocierilor, partenerii nu au drepturi egale cu statele UE. "Următoarele zile vor fi decisive. Uniunea Europeană este bine pregătită pentru scenariul lipsei unui acord post-Brexit, dar sigur că preferăm un acord. Am încredere totală în abilităţile negociatorului-şef al UE, Michel Barnier. Dar un lucru este clar: indiferent de rezultat, trebuie să fie şi va fi o diferenţă clară între a fi membru cu drepturi depline al Uniunii Europene şi a fi doar un partener valoros", a sublinat Ursula von der Leyen.
Încheierea fără niciun acord a tranziţiei post-Brexit ar avea un impact negativ pe termen lung asupra economiei Marii Britanii, efectele fiind mult mai grave decât cele ale crizei pandemiei, a avertizat Andrew Bailey, guvernatorul Băncii Angliei. "Cred că efectele pe termen lung ar fi mai ample decât efectele pe termen lung ale crizei Covid-19. Va dura foarte mult ca partea reală a economiei să se adapteze unor modificări ale actualei deschideri şi schimbării profilului relaţiilor comerciale", a declarat Andrew Bailey.
Guvernul Boris Johnson poartă negocieri cu Uniunea Europeană pentru configurarea relaţiilor post-Brexit, în contextul în care perioada de tranziţie expiră pe 1 ianuarie 2021.
"Timpul este scurt. Sunt în continuare divergenţe majore, dar depunem eforturi pentru un acord", a declarat luni Michel Barnier, negociatorul Uniunii Europene.
Reprezentantul Franţei în Comisia Europeană, Thierry Breton, comisar pentru Piaţa Internă, a avertizat recent că nu va exista niciun acord post-Brexit dacă Marea Britanie nu acceptă standardele UE. "Eu înţeleg foarte bine că prietenii noştri britanici vor să beneficieze de pe urma pieţei comunitare. Dacă britanicii acceptă aceste reguli, vor fi bineveniţi. Dacă nu le acceptă, nu va fi niciun acord", a atras atenţia Thierry Breton.
Premierul britanic, Boris Johnson, a admis că este incertă eventualitatea unui acord cu Uniunea Europeană privind relaţiile post-Brexit, însă a susţinut că Marea Britanie oricum va prospera.
Marea Britanie s-a retras din Uniunea Europeană pe 1 februarie. În perioada de tranziţie post-Brexit, care durează până pe 31 decembrie 2020, Marea Britanie va continua să aplice reglementările Uniunii Europene. Premierul Boris Johnson speră că va finaliza până pe 31 decembrie 2020 negocierile privind viitoarele relaţii bilaterale. Liderii UE i-au transmis în mod repetat că timpul este foarte scurt. Bruxellesul a avertizat Guvernul de la Londra că va trebui să respecte standardele sociale, de muncă şi de protecţie a mediului pentru a obţine un acord de liber-schimb cu Uniunea Europeană. Downing Street vrea condiţii similare cu cele acordate de Uniunea Europeană Canadei, Coreei de Sud şi Japoniei, dar oficiali UE au atras atenţia că situaţia este diferită la nivelul standardelor, în contextul proximităţii geografice dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie. Recent, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avertizat că Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru scenariul încheierii fără niciun acord a tranziţiei post-Brexit.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Te duci și votezi împotriva tuturor! Puterea pe care o ai e reală
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precedent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
BREAKING NEWS: La 1000 de zile de război, Ucraina atacă Rusia pentru prima dată cu rachetele americane cu rază lungă. A fost încălcată doctrina nucleară a lui Putin, promulgată chiar astăzi
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Fiii lui Silviu Prigoană nu pot face succesiunea. Care este motivul + acuzații grave din partea Adrianei Bahmuțeanu
CANCAN.RO
Cele 15 legume care previn cancerul, potrivit lui Dragoș Pătraru. Se găsesc în toate piețele și supermarketurile din România
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe